Care este diferența dintre un regulator încărcare pentru panouri solare 12V-24V-50A de tip MPPT și PWM?

0

Acumulatorii solari sunt caracteristici kit-urilor solare fotovoltaice off-grid. Însă pentru a se putea încărca, un acumulator are nevoie de regulator încărcare pentru panouri solare 12V-24V-50A. Fără regulator, bateria solară nu poate fi încărcată. În plus, acesta oferă o încărcare sigură, fără riscul supraîncărcării.

Sistemul solar off-grid are nevoie de regulator încărcare pentru panouri solare 12V-24V-50A. Să fie MPPT sau PWM?

Regulator încărcare panouri solare 12V-24V-50A preț

Regulator încărcare panouri solare 12V-24V-50A

Regulatoarele de încărcare pot fi de două tipuri: MPPT și PWM. În funcție de nevoile fiecărui proprietar și de preferințele acestuia se poate opta pentru una dintre cele două variante.

Un acumulator solar de tip PWM trimite o serie de impulsuri scurte de încărcare a bateriei. Acesta verifică în permanență starea bateriei în vederea stabilirii unei viteze și a unei intensități de transmitere a impulsurilor. Pentru bateriile încărcate impulsurile sunt scurte, iar pentru bateriile descărcate impulsurile sunt aproape continue.

Un regulator încărcare pentru panouri solare 12V-24V-50A de tip MPPT oferă un randament de până la 98% și astfel ajută la înmulțirea economiilor pentru proprietarul de sistem fotovoltaic. Un regulator încărcare pentru panouri solare 12V-24V-50A MPPT oferă între 10 și 30% mai multă putere bateriilor pe care le încarcă.

Un alt avantaj al unui regulator încărcare pentru panouri solare 12V-24V-50A MPPT față de unul PWM este acela că poate asigura același nivel de încărcare,dar cu un număr mai mic de panouri solare.

Un regulator încărcare pentru panouri solare 12V-24V-50A de tip MPPT, superior unuia de tip PWM?

Cu toate că un regulator încărcare pentru panouri solare 12V-24V-50A MPPT oferă o putere mai mare bateriior, nu înseamnă că toate kit-urile solare trebuie să apeleze la acesta. În funcție de sistemul solar fotovoltaic se poate alege un regulator de încărcare potrivit.

De exemplu, montarea a cinci panouri a câte un amper presupune un total de 50 de amperi. Montarea unui regulator de 30 este o greșeală. Un regulator încărcare pentru panouri solare 12V-24V-50A garantează siguranță în caz de încărcare a bateriilor.

Descrierea regulatorului de încărcare solar pentru acumulatori BlueSolar MPPT 75/50 (12/24V-50A) Victron

Regulatorul de încărcare solar pentru acumulatori BlueSolar MPPT 75/50 (12/24V-50A) Victron este un dispozitiv foarte performant pentru încărcarea eficientă a bateriilor solare, de la panourile fotovoltaice, fiind prevăzut cu o funcţie de detectare a punctelor maxime de energie generată de acestea. Regulatorul de încărcare solar pentru acumulatori BlueSolar MPPT 75/50 (12/24V-50A) Victron este astfel de un real folos mai ales în perioadele de vreme înnorată, în cazul umbirii parţiale sau a lipsei intensităţii luminii. Regulatorul de încărcare solar pentru acumulatori BlueSolar MPPT 75/50 (12/24V-50A) Victron oferă protecţie la supraîncărcare, având capacitatea de a-şi reduce sarcina de funcţionare atunci când temperatura este crescută, contribuind astfel la protejarea bateriilor.

Mai multe detalii despre acest regulator de încărcare solar pentru acumulatori BlueSolar MPPT 75/50 (12/24V-50A) Victron, dar și despre alte tehnologii solare fotovoltaice găsiți pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns