Descoperă avantajele unei baterii solare gel pentru sistemul fotovoltaic

0

Un sistem solar fotovoltaic off-grid are nevoie de baterii solare gel pentru a putea înmagazina în siguranță energia suplimentară. Folosind acumulatori de calitate nu se irosește nimic din energia verde produsă în mod gratuit și ecologic de către sistemul fotovoltaic din gospodărie. Bateriile solare se diferențiază prin capacitatea de înmagazinare, durabilitate și eficiență. Pe piață există baterii solare gel, baterii solare AGM și baterii solare litiu-ion. Bateriile solare ce au electrolitul sub formă de gel se remarcă prin:

  1. Baterii solare gel pentru sistem fotovoltaic 12V 220Ah preț

    Baterii solare gel pentru sistem fotovoltaic 12V 220Ah

    Rezistența unor baterii solare gel. Gamele de baterii solare gel sunt mai rezistente la șocuri mecanice decât bateriile obișnuite. Aceste baterii solare gel mult mai sigure, pentru că au șanse minime de scurgeri indiferent de condiții. Pentru că aceste baterii solare gel nu se scurg, riscul arsurilor cu acid sulfuric dispare. Bateriile solare gel au o durată de viață mai lungă și pot suferi mai multe cicluri de încărcare/descărcare. În plus, dacă folosim baterii solare gel ce valorifică tehnologia VRLA – Valve Regulated Lead Acid – avem siguranța unei durabilități mai mari. Această tehnologie superioară înseamnă că bateriile sunt sigilate și gazul va scăpa prin supapele de siguranță doar dacă o celulă cedează sau acumulatorul este supraîncărcat. Datorită aceste caracteristici, aceste baterii solare gel rezistă mai mult în timp, având o auto-descărcare minimă.

  2. Lipsa costurilor de întreținere pentru baterii solare gel. Pentru o gamă de baterii solare gel, întreținerea este minimală. Datorită faptului că electrolitul este pe bază de gel, bateria nu mai trebuie ținută vertical, pentru a se reduce evaporarea electrolitului, deci aceasta nu necesită o întreținere deosebită. Se recomandă verificarea temperaturii regulat pentru ca aceste baterii solare gel să nu depășească 80 de grade Celsius.
  3. Siguranța oferită în timpul funcționării de baterii solare gel. O serie de baterii solare gel trebuie să fie sigură pentru prorietar, dar și pentru mediu. Datorită faptului că bateriile solare cu electrolitul sub formă de gel au șanse minime de scurgere, se elimină pericolul arsurilor cu acid sulfuric. Cu baterii solare gel nu se emană vapori de hidrogen, deci pot încărcare chiar și în locuri cu ventilație slabă, fără a afecta calitatea aerului respirabil.

Descriere baterie solară cu gel Victron GEL 12v220Ah

Acumulatorii solari GEL 12v220Ah de la Victron au, în comparaţie cu acumulatorii AGM, o durata de funcţionare mai mare şi suportă un număr mai mare de cicluri complete de încărcare şi descărcare. Datorită faptului că electrolitul din interiorul acestor baterii este sub formă de gel, ele sunt extrem de rezistente la şocuri. Folosite în general la sistemele cu panouri solare fotovoltaice, la rulote, vehicule electrice sau aspiratoare industriale, bateriile solare cu gel au avantajul de a fi depozitate perioade lungi de timp, de până la un an, fără a necesită încărcare. Acumulatorii solari GEL 12v220Ah au o capacitate la descărcare în 20 de ore de 220Ah şi o garanţie de 2 ani.

Mai multe detalii despre aceste baterii solare Victron GEL 12v220Ah cu rezistență mare la șocuri mecanice, dar și despre alți acumulatori cu gel găsiți pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns