Energia este inepuizabilă la Botoşani cu ajutorul panourilor solare, a celor fotovoltaice, a eolienelor şi a centralelor pe peleţi

0

Nordul ţării, mai precis Botoşani, nu este străin de energia regenerabilă, ba chiar opusul, acesta atrage din ce în ce mai mulţi investitori. Să luăm ca exemplu energia eoliană. În Botoşani se doreşte construcţia a celui mai marc eolian din Moldova, care va cuprinde aproape 160 de turbine eoliene, însumând o putere de 500W. Şi energia solară s-a bucurat de un succes aproape la fel de mare. Tot la Botoşani s-a construit cel mai mare parc solar din Moldova, cu o capacitate de 3,5 W. O altă alternativă mai profitabilă decât energia convenţională este centrala pe peleţi. În ultima vreme se încearcă înlocuirea consumului de gaz metan, care este extrem de costisitor, cu consumul de peleţi, adică deşeuri lemnoase, vizibil mai ieftine.

În Botoşani se investeşte în energia verde

Astfel, dacă credeţi că investiţia în domeniul energiei verzi poate să fie profitabilă nu doar pentru investitori, ci şi pentru dumneavoastră, puteţi începe prin achiziţionarea panourilor solare, a celor fotovoltaice, a eolienelor şi a centralelor pe peleţi, acum mai la îndemână ca niciodată.

Colectoare solare cu tuburi vidate pentru apă caldă

Colectoare solare cu tuburi vidate pentru apă caldă

Colectoare solare cu tuburi vidate pentru apă caldă

Colectoarele solare pot înlocui cu succes modelul convenţional de obţinere a energiei termice. Acestea fac parte de obicei dintr-un se de colectoare solare care pot asigura necesarul de apă caldă sau încălzire a locuinţei sau a altor spaţii necesare. Avantajul colectoarelor solare cu tuburi vidate  este faptul că reprezintă cea mai bună metodă de captare a energiei solare, având randament maxim. Astfel, odată instalat, acest sistem va funcţiona fără a avea nevoie de atenţia dumneavoastră, colectoarele având nevoie scăzută de întreţinere.

Trackere pentru panouri fotovoltaice cu ax dublu

Puteţi obţine mai multă energie solară chiar şi cu panourile fotovoltaice pe care le aveţi deja. Cum? Cu ajutorul trackerelor fotovoltaice cu dublu ax. Acestea au o acurateţe mai mare de 0.5 g şi au o structură din profile pentru trei panouri solare cu dimensiuni de 0,999 mm x 1.95 m cu greutate de 30 de kg fiecare. Trackerele solare au multiple posibilităţi de utilizare, putând fi folosite la casă, la semnele din trafic, la iluminatul stradal sau la cabane.

Centrale eoliene mici pentru aport de energie electrică

Centrale eoliene mici

Centrale eoliene mici

Tot privind curentul electric, este bine să ştiţi că energia eoliană poate veni în ajutorul celei solare, aprovizionând orice clădire cu energia electrică necesară, atunci când panourile solare nu funcţionează datorită condiţiilor meteo nefavorabile. În plus, centralele eoliene mici se pot instala cu uşurinţă casă, în curte, pe câmp, în gradina, la o cabană la munte sau chiar şi pe litoral.

Cazan termic pe combustibil solid – lemne sau peleţi

În ceea ce priveşte energia termică, o altă soluţie la fel de eco friendly şi profitabilă ca şi colectoarele solare este cazanul pe combustibil solid ce funcţionează cu lemne sau peleţi. Astfel, fie că beneficiaţi dumneavoastră de deşeuri lemnoase pe care le puteţi folosi la încălzire, fie că le achiziţionaţi sub formă de peleţi, ele vă asigură aportul necesar de încălzire cu un minim efort.

Cazan pe combustibil solid - lemne sau peleţi

Cazan pe combustibil solid – lemne sau peleţi

Alte produse la fel de atrăgătoare găsiţi pe esolar.ro, iar în caz că aveţi nevoie de montaj puteţi apela la solar-service.ro

Share.

Lasa un raspuns