Energia solară prinde putere în Bistriţa-Năsăud cu ajutorul panourilor solare fotovoltaice, a eolienelor şi a centralelor pe peleţi

0

În Bistriţa s-a construit un parc cu aproximativ 7000 de panouri solare

Module fotovoltaice policristaline

Module fotovoltaice policristaline

Locuitorii din Bistriţa şi cei care au hotărât să investească în energia solară se numără printre norocoşii care se bucură deja de mai bine de trei ani de beneficiile acestei energii neconvenţionale. O energie curată a pătruns în casele lor încă din 2010 atunci când s-a construit primul parc de panouri solare din judeţ.

Parcul solar conţine 6762 de panouri solare, număr ce îl depăşeşte pe cel al locuitorilor localităţii, acesta însumând mai puţin de 6000. Investiţia făcută atunci se ridica la aproximativ 3,5 milioane de euro, iar capacitatea lui ajunge la 1.7 MW.

Investiţiile în energia solară nu se opresc aici, în judeţ existând mai multe astfel de parcuri. Totuşi, în ceea ce priveşte celelalte surse de energie verde, Bistriţa este încă la început. Asta nu este un lucru rău.

Energie verde pentru oamenii de rând

Oamenii de rând nu au nevoie de sume fabuloase, precum cea menţionată anterior, pentru a începe să pună wat cu wat, pentru o viaţă verde. Locuitorii din Bistriţa pot să îşi instaleze în propriile grădini, case de vacanţă, curţi, locuinţe sau chiar locuri de afaceri, lucruri ce folosesc energia neconvenţională atât pentru energie termică cât şi pentru cea electrică. Ei pot alege să utilizeze panouri solare, panouri fotovoltaice, turbine eoliene sau centrale pe peleţi.

Surse ieftine de energie termică – centralele pe peleţi, lemne şi rumeguş

Centrale pe peleţi, lemne sau rumeguş

Centrale pe peleţi, lemne sau rumeguş

Centralele pe peleţi, lemne sau rumeguş pot fi răspunsul la problema unei surse de energie ecologice, ieftine şi cu nevoie puţină de întreţinere. Cu toate că investiţia nu e una singură, în echipament, ci e şi constantă, în combustibil, peleţii sunt materiale ieftine ce au avantajul de a putea fi depozitate cu uşurinţă. În plus de asta, centralele pe peleţi consuma puţin, iar durata lor de viaţă este mare. De asemenea, ele pot încălzi cu uşurinţă atât domiciliile cât şi spaţiile comerciale mari şi foarte mari.

Panouri solare termice pentru apă caldă menajeră cu minim de cheltuială

Panouri solare cu puffere

Panouri solare cu puffere

O altă posibilitate de utilizare a unei surse de energie verde pentru încălzire sunt panourile solare termice.

Panourile solare cu tuburi vidate la set cu puffere – panourile cu tuburi vidate sunt cunoscute ca fiind în topul surselor de energie termică cu cel mai mare randament. Pufferele sunt rezervoare de apă care ajută întregul sistem să dea un randament mai bun menţinând apa caldă pentru un timp îndelungat.

Energie electrică obţinută prin surse neconvenţionale: panouri fotovoltaice policristialine şi centrale eoliene
Centrale eoliene potrivite şi pentru rulote

Centrale eoliene potrivite şi pentru rulote

Dacă sunteţi încurajaţi de uriaşa investiţie, puteţi achiziţiona panouri solare fotovoltaice la un preţ accesibil oricărui locuitor al Bistriţei. Modulele fotovoltaice policristaline vă ajută să nu mai consideraţi factura de la curent o problemă, să nu va mai faceţi griji că nu veţi avea curent la o cabană la munte, la o casă la ţară, doar pentru că acestea sunt prea departe pentru a fi racordate la reţeaua naţională.

Tot pentru o sursă de energie electrică neconveţională, dar la fel de convenabilă puteţi apela cu toată încrederea la turbinele eoliene.

Centralele eoliene pentru rulote se pot instala uşor şi rapid. În plus ele sunt potrivite şi pentru bărci de pescuit. Autonomia garantată de ele îţi permite să faci o mulţime de excursii fără ca electricitatea să fie o problemă. Centralele eoliene te ajută să iei curentul cu tine peste tot.

Pentru a intra cât mai repede în posesia unor astfel de produse accesaţi esolar.ro. Cu montajul vă ajută solar-service.ro

Share.

Lasa un raspuns