Energia verde nu mai este o noutate pentru Buzău, iar interesul pentru panouri solare, panouri fotovoltaice, turbine eoliene şi centrale pe peleţi, creşte

0
Panouri solare plane

Panouri solare plane

Energia verde nu mai este o noutate pentru judeţul Bacău. Prin anul 2011 se dădea sfoară în ţară că trei săteni din Gherăseni, Buzău, şi-au construit singuri centrale eoliene, săturaţi de disconfortul creat de căderile de tensiune. Un an mai târziu se anunţa construcţia a zece parcuri eoliene în acest judeţ. Acesta nu este singurul tip de energie verde din judeţ. Şi energia solară are locul ei de cinste încă din 2009, când se anunţa alegerea variantei energiei solare în defavoarea celei convenţionale. Atunci s-au dat în folosinţă primele instalaţii solare de producere a energiei termice, acestea fiind prezentate ca o alternativă la exclusivitatea gazului metan.

Dacă doriţi să treceţi la energie verde, fie că o faceţi din pasiune, la fel ca cei trei săteni, fie că o faceţi din necesitate, trebuie să ştiţi că sursele curate de energie precum panourile solare, panourile fotovoltaice, turbinele eoliene şi centralele pe peleţi vă pot ajuta să vă îndepliniţi visul.

Panourile solare şi fotovoltaice, pentru energie termică şi elecrică ecologică şi ieftină

Panou solar fotovoltaic monocristalin

Panou solar fotovoltaic monocristalin

Panourile solare plane aproape că nici nu mai trebuie descrise. Acestea pot fi utile atât consumatorilor de domiciliu, cât şi persoanelor care deţin firme sau instituţii, un set de panouri solare plane fiind capabil să aibă aportul necesar de energie termică, chiar şi pentru clădirile mari şi foarte mari. Avantajul cel mai important al panourilor solare plane este faptul că suprafaţa lor de absorbţie este foarte mare, obţinând maximul de energie termică din energia solară care cade pe suprafaţa lor.

Tot pentru proiectele mari, însă de această dată proiecte cu energie electrică, se pot folosi panourile fotovoltaice monocristaline. Această tehnologie avansată de producere a energiei electrice poate, cu ajutorul panourilor solare electrice monocristaline, să ofere independenţă energetică oricărui suporter al energiei neconvenţionale. Acestea sunt utile mai ales când fabricile sau afacerile în cauză se află în locuri izolate, unde racordarea la reţeaua naţională poate fi destul de complicată.

Generatorul eolian cu turbine, aport de energie electrică verde

Generator eolian cu turbine

Generator eolian cu turbine

Pentru energia electrică se poate crea şi un hibrid între panourile fotovoltaice şi turbine eoliene. În acest fel, se asigură aportul necesar de electricitate chiar şi atunci când există o perioadă lungă fără soare. Astfel, un generator eolian cu turbine poate produce suficientă energie, în zilele cu vânt, pentru a putea fi folosită chiar şi timp de câteva săptămâni, dacă este stocată în acumulatori.

Centrală pe peleţi, pentru încălzirea ieftină a locuinţei

Pentru reducerea cheltuielilor la încălzire, foarte utilă şi practică este centrala pe peleţi. Peleţii sunt deşeuri lemnoase deshidratate şi comprimate. Aceştia au o putere calorică mare, costuri reduse de transport şi o bună logistică de stocare.

Produsele din domeniu nu se limitează la acestea. Puteţi descoperi chiar dumneavoastră o multitudine de alte produse pe esolar.ro. De montajul acestora se ocupă solar-service.ro

Share.

Lasa un raspuns