Energie curată pe mare cu generatorul de curent tip eolian

0
Generator de curent eolian

Generator de curent eolian

Când pământul este acoperit în proporție de aproximativ 71% de apă, nu e de mirare că strămoșii noștri din vremuri îndepărtate au început să se adune pe coaste. Nu s-au oprit aici, așa că mințile înzestrate cu virtutea curiozității au proiectat și au construit „mașinăria” care avea să-i poarte în tumultul misterios al mării – barca.

Mașinăria de care vă povestesc nu a fost suficientă, însă, pentru ca omul să se bucure de o călătorie pe mare. Gândiți-vă! Ce ar fi o barcă fără vânt? Ar pluti fără țintă, fără a putea fi înfrânată. Sute de ani, vântul a fost singura sursă de energie care i-a ajutat pe marinari să își vadă de drum, să străbată distanțe lungi, să descopere o lume nouă. Câtă importanță poate avea vântul! Ar fi cutreierat oamenii oceanele doar cu puterea musculară, vâslind până la epuizare? E foarte puțin probabil.

Putere curată pe mare cu o „mașinărie” modernă

Omul a văzut linia orizontului și a intuit că lumea înseamnă mult mai mult decât poate să cuprindă ochii lui. Însetat de libertate și de aventură, a căutat și a găsit rapid resursele necesare  pentru călătoria de dincolo de linia orizontului. Primele bărci, cele mai primitive, au fost construite din copaci legați unul de celălalt, la care a fost atașată o bucată de pânză în partea de sus.

Aceste vase sunt cele mai vechi mijloace de transport din lume. Din resturile descoperite de către arheologi până în prezent, putem spune  că cel mai vechi vas datează din anul 2900 î.Hr. Apoi, egiptenii au construit vase mari, ca ulterior să se ajungă la vase de război, vase de transport și alte modele tot mai avansate. Pe măsură ce tehnologia continua să se dezvolte, au apărut vasele cu motoare. Totuși, un lucru nu s-a schimbat. O parte covârșitoare dintre bărcile care străbat în prezent apele folosesc încă energia vântului.

Omul și-a păstrat încă curiozitatea și dorința de a trece dincolo de linia orizontului, numai că el, față de strămoșul lui, are nevoi diferite. Nevoia de energie e una dintre cele mai importante, într-o măsură în care nu își poate permite să străbată distanțe lungi pe apă fără dispozitivele care i-ar putea aduce ajutor în situații extreme.

Astăzi, „mașinăria” care oferă putere unei bărci e un generator de curent de tip eolian, un dispozitiv silențios, de putere mare și de o rezistență sigură în caz de furtună.

Generator curent eolian RTL 913-24V-14W-84W-156W

Un generator de curent de tip eolian foarte simplu de instalat pe sol sau pe rulote, bărci etc. Producția de energie electrică este zi și noapte în mod independent și te poate ajuta să ai mereu energie în acumulatorii telefoanelor, a aparatelor foto/video sau a conexiunii la internet oriunde te-ai afla, la munte sau la mare.

Generatorul de curent eolian RTL 913 este silențios, puternic și robust. Acesta s-a dovedit pe parcursul anilor a fi generatorul ideal pentru aplicații de mici dimensiuni.

Mai multe modele de generatoare eoliene vă stau la dispoziție pe esolar.ro

httpv://www.youtube.com/watch?v=c5jtDZ-MFZc&feature=youtu.be

Share.

Lasa un raspuns