Invertoarele de curent monofazat oferă energie regenerabilă oricărei instituții

0

Invertorul de curent are o activitate cât se poate de simplă, însă în același timp vitală. Acesta este un dispozitiv care transformă curentul continuu în curent alternativ. Acest lucru este necesar deoarece cele mai multe aplicații electrice folosite în majoritatea instituțiilor sau gospodăriilor funcționează numai pe baza curentului alternativ. Invertoarele solare sunt astfel partea principală a unui sistem solar. Fără ele energia captată de soare nu ar putea fi folosită de utilizatori.

Invertoarele de curent, indispensabile în sistemele fotovoltaice

Un astfel de sistem solar fotovoltaic are un principiu de funcționare destul de simplu: panourile solare fotovoltaice instalate pe acoperiș captează energia soarelui pe care o transformă în curent continuu.

Invertoare de instalaţii solare Victron MultiPlus 12V 2000W

Invertoare de instalaţii solare Victron MultiPlus 12V 2000W

Curentul continuu este direcționat ulterior către invertor care face posibilă transformarea acestuia în curent alternativ, tipul de curent util aparatelor electronice. Surplusul de energie poate fi ulterior stocat în baterii sau trimis mai departe în rețeaua electrică națională.

Invertoarele de instalații solare Victron MultiPlus cu undă sinusoidală pură

Invertoare instalații solare Victron MultiPlus sunt invertoare cu unda sinusoidală pură. Acestea sunt caracterizate de  tehnologia de încărcare adaptabilă. Ele conțin un comutator de CA de mare viteză, într-o singură închidere compactă. Ieșirea principală are funcționalitate neîntreruptă. Invertorul Multiplus preia furnizarea la consumatorii conectați în cazul unei defecțiuni la rețea când puterea de susținere sau puterea generatorului este scăzută. Avantajul este că acest lucru se întâmplă la o viteză atât de mare încât electronicele vor funcționa în continuare. Cea dea doua ieșire intră în funcțiune numai când CA este disponibil la una dintre intrările Multiplus-ului.

Modele diverse de invertoare monofazate pentru instalații solare se regăsesc pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns