Invertoarele fotovoltaice Victron Quattro, invertoare de calitate cu undă sinusoidala pură

2

Invertoarele fotovoltaice care produc o undă sinusoidala pură se numesc invertoare sinusoidale. Pentru a distinge mai clar termenul de „undă sinusoidală modificată”, se mai folosește, uneori, și expresia invertor sinusoidal pur.

Invertoarele cu undă pură au o eficiență mai mare

Invertoare sinusoidale fotovoltaice Victron Quattro, calitate la preţuri accesibile

Invertoare sinusoidale fotovoltaice Victron

Unda sinusoidală este extrem de dorită în sistemele fotovoltaice rezidențiale, deoarece marea majoritate a aparatelor electrocasnice și electronice sunt proiectate pentru a funcționa cu puterea electrică standard, care este o adevărată undă sinusoidală.

În prezent, invertoarele sinusoidale fotovoltaice tind să fie mai complexe și au un cost semnificativ mai mare decât aparatele convenționale de aceeași putere, deoarece alimentează eficient dispozitive care folosesc  o intrare de curent alternativ, fără să-l modifice și alte dispozitive, cum ar fi aparate de radio, care pot suferi de interferențe.

Invertoarele fotovoltaice care produc o undă sinusoidala pură sunt capabile să depășească putere lor nominală pentru o perioadă limitată de timp. De asemenea, acestea poate atrage de până la șapte ori putere lor nominală în timpul pornirii. Practic, orice dispozitiv electronic va funcționa cu ieșirea de la un invertor sinusoidal fotovoltaic.

Un adevărată undă sinusoidală produce o putere mult mai mare în comparație cu o undă sinusoidală modificată. De exemplu, în timp ce un motor de curent alternativ va rula de pe o undă sinusoidală modificată, eficiența operațională a acestuia este de aproape douăzeci la sută mai mică decât ar fi în cazul utilizării unei unde sinusoidale.

Invertoarele sinusoidale fotovoltaice Victron Quattro asigură fiabilitate și confort

Invertoare sinusoidale fotovoltaice Victron Quattro

Invertoare sinusoidale fotovoltaice Victron Quattro

Pentru societățile sau familiile ale căror inițiative verzi includ eficiența energetică, folosirea unui invertor sinusoidal fotovoltaic este cea mai bună alegere.

Cu invertoarele sinusoidale fotovoltaice Victron Quattro  nu veți mai avea nevoie de aparate cu reglaj electric sau de generatoare zgomotoase, dumneavoastră având posibilitatea să vă bucurați de confortul de acasă în lipsa acestor aparate care produc zgomot.

Invertoarele sinusoidale fotovoltaice Victron Quattro sunt eficiente și fiabile, și sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și putere, pentru a satisface aproape orice nevoie de putere. Aceste invertoare sunt speciale deoarece oferă posibilitatea de conectare la două surse independente, având două intrări de CA.

Invertoare sinusoidale fotovoltaice Victron Quattro 48V 8000W 110-100-100

În ceea ce privește tehnologia solară fotovoltaică, invertoarele solare Quattro se diferențiază de alte invertoare datorită posibilității de conectare la două surse independente, având două intrări de CA. Pentru un set complet de panouri fotovoltaice, se poate opta pentru unul dintre kiturile fotovoltaice stand alone – sisteme fotovoltaice independente. Invertoarele pentru panouri fotovoltaice din gama Quattro sunt invertoare sinusoidale fotovoltaice.

Mai multe modele de invertoare și alte soluții verzi găsiți pe esolar.ro

Share.

2 comentarii

  1. Stimate domnule Marton,

    Invertorul Victron Quattro de 8000W poate sustine o putere instalata de 8000W in panouri, de exemplu 32 de panouri solare de 250W.

    Daca doriti sa puneti si o turbina eoliana va trebui sa reducem numarul de panouri, atat incat puterea instalata PV+EOL sa nu depaseasca puterea invertorului.

    Suntem la dispozitia Dvs.
    http://www.esolar.ro

  2. Pingback: Montaj panouri fotovoltaice pe acoperiş plan | eSolar.ro

Lasa un raspuns