Invertorul de reţea – lucrul cu ajutorul căruia un sistem fotovoltaic este complet şi în siguranţă

0

Cum funcţionează un sistem fotovoltaic?

Invertor 12V Steca Solarix rezidenţial

Invertor 12V Steca Solarix rezidenţial

După cum bine ştiţi, un sistem fotovoltaic funcţionează în felul următor: celulele fotovoltaice ce alcătuiesc panourile solare convertesc energia luminoasă de la soare, în energie electrică, apoi această energie este stocată în baterii de acumulatori, oferind utilizatorilor posibilitatea de a o folosi atunci când ei au nevoie. Stocarea energiei electrice însă nu se face pur şi simplu ci datorită unui regulator de încărcare al cărui scop este de a proteja bateriile de acumulatori de supraîncărcare. Totuşi, procesul nu se încheie aici ci, ulterior, energia electrică este transmisă utilizatorilor cu ajutorul unui invertor care are mai multe roluri printre care şi acela de a transforma curentul electric continuu cu încărcătură de 12 V, 24 V, 48 V in curent alternativ de 220 V, 50 Hz şi acela de a proteja bateriile de acumulatori, de descărcare excesivă. Prin urmare, existenţa unui invertor într-un sistem fotovoltaic de calitate nu este discutabilă.

Cum alegem corect componentele unui sistem solar fotovoltaic?

Desigur că alegerea corectă a tuturor componentelor unui sistem solar fotovoltaic fie că e vorba de panouri fotovoltaice, de baterii de acumulatori sau de invertor, este parte dintr-un proces special ş personificat. Adică fiecare proiect în parte diferă în funcţie de anumiţi parametri ce vizează atât mediul înconjurător, precum şi panourile fotovoltaice în sine. Printre aceştia se numără variaţiile de temperatură, coeficienţii de variaţie cu temperatură ai puterii de ieşire şi ai tensiunii la puterea maxima ai panourilor fotovoltaice, nivelul iradiaţiei solare, plaja şi valoarea maximă a tensiunii de intrare a invertoarelor de reţea, curentul de încărcare maxim al controlerelor de încărcare şi al invertoarelor de baterii, tipul reţelei, locul de montaj, curba de consum şi alţii. De aceea nici măcar invertorul nu poate fi ales la întâmplare, iar printre modelele de invertoare se deosebesc următoarele modele.

Invertorul Steca Solarix potrivit pentru aplicaţii rezidenţiale şi telecomunicaţii

Invertorul Steca Solarix care este un invertor numai bun pentru aplicaţii rezidenţiale şi telecomunicaţii. Inovaţia este cuvântul ce defineşte cel mai bine Invertorul Steca Solarix PI, un invertor de undă sinusoidală pură. Acest invertor utilizează şi un comutator rotativ unic, ce comunică în paralel Steca Tarom şi Steca Power Tarom cu rolul de a calcula starea de încărcare (SOC) a bateriilor. În plus, acest invertor asigură un consum redus de energie dar şi garantează o aprovizionare stabilă ce permite alimentarea întregii game de electrocasnice din gospodărie sau afacere.

Invertorul de tensiune Steca XPC potrivit aplicaţiilor cu turbine eoliene

Invertoare de tensiune Steca XPC pentru turbine eoliene

Invertoare de tensiune Steca XPC pentru turbine eoliene

Invertorul de tensiune Steca XPC este cunoscut pentru capacitatea sa de ridicare a tensiunii de la 48 V la 220 V – 230 V. În plus, acest invertor poate fi folosit în aplicaţii hibride cu turbine eoliene pentru case. Motivul pentru care acest lucru este posibil este faptul că acest invertor cu undă sinusoidală pură are integrat regulator de încărcare în patru etape cât şi un sistem de transfer. Un alt mare avantaj al acestui invertor este puterea sa de a opera şi în situaţii dificile atunci când este vorba de o capacitate foarte mare de suprasarcină. Pe lângă toate acestea, invertorul cu indici de calitate ridicată oferă o protecţie puternică a dispozitivului şi a unui consum propriu redus. 

Mai multe produse din această gamă şi mia multe detalii despre ele găsiţi pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns