Kiturile fotovoltaice policristaline, soluţia perfectă pentru o vacanţă eco-friendly ca la carte

0
Kit fotovoltaic policristalin

Kit fotovoltaic policristalin

Romania. 2013. Luna mai. Nu mai e mult până când în fiecare zi, aproape în fiecare oră, în mintea tuturor va apărea cel puţin o dată cuvântul vacanţă. Odată cu el vor apărea şi dorinţe. Ne vom imagina fie la mare, fie la munte, fie la pescuit, cu gândul că e posibil ca în viitorul apropiat să ne retragem cu toţii undeva cât mai departe de zgomotul urban ce parcă ne urmăreşte şi chiar şi în cele mai liniştite locuri.

Odată ajunşi acolo parcă toate nevoile noastre se diminuează, nu mai par atât de vitale ca în oraş, asta cel puţin în versiunea ideală a unei vacanţe. Totuşi, o escapadă nu-i completă fără muzică, o cabană nu-şi are rostul dacă poveştile nu se întind până târziu, o rulotă nu are farmec dacă nu-ţi oferă tot confortul, iar o excursie la pescuit nu e la fel fără o barcă.

Şi atunci ce-i de făcut? Cum punem la cale o vacanţă fără să fim nevoiţi să împrumutăm sau să cărăm cu noi de fiecare dată un generator care de cele mai multe ori e vechi şi ne poate lăsa baltă în cele mai preţioase momente şi în plus mai şi poluează şi consumă mult combustibil? Cum facem să nu plătim inutil curentul la o casă de vacanţă pe care o vizităm de câteva ori pe an? Răspunsul poate fi la îndemâna oricui: kiturile fotovoltaice policristaline între 12V şi 50W.

Ce sunt kiturile fotovoltaice policristaline?

Primul panou solar pe bază de silicon policristalin, multicristalin sau polisilicon a fost introdus pe piaţă pentru prima dată în 1981.

Kiturile fotovoltaice sunt instalaţii complete de producere a energiei electrice din surse regenerabile, mai precis din energie solară. Acestea pot furniza, în funcţie de tip şi dimensiune, energia electrică necesară unei locuinţe, bărci, rulote, cabane.

Un kit fotovoltaic este alcătuit din panouri fotovoltaice, invertor, casetă de distribuție, cablul solar si sistemul de montaj pe acoperiș pentru panourile fotovoltaice.

Care sunt avantajele unui kit fotovoltaic policristalin?

Procesul folosit pentru crearea siliconului policristalin este mai simplu, iar preţul este mai mic faţă de cel al producerii siliconului monocristalin. De asemmnea, în acest proces se reduce cantitatea de silicon rezidual.

Abundenţa, stabilitatea şi toxicitatea scăzută a siliconului, combinate cu costul redus a polisiliconului faţă de cristalele singulare, fac ca această variantă a materialului să fie atractivă în producţia fotovoltaicelor.

Aceste kituri se conectează fie la rețeaua de energie electrică existentă în zonă, fie la unul sau mai mulți acumulatori care pot stoca energie electrică produsă de respectivele kituri fotovoltaice.
Kiturile fotovoltaice care se conectează la rețeaua electrică beneficiază de certificate verzi pentru energia electrică livrată către distribuitorul regional, iar deţinătorii pot încasa bani de pe urma acestui proces.

Kiturile fotovoltaice care stochează în acumulatori energia produsă, se folosesc de regula pentru locuințe sau clădiri izolate, unde nu există rețea electrică (în special în zone montane). Unul dintre lucrurile de luat în cosiderare în momentul achiziţionării unui kit fotovoltaic este prețul avantajos al acestuia comparativ cu piesele cumpărate separat.

Mai multe informații despre acest kit fotovoltaic policristalin, dar și despre alte kituri fotovoltaice stand alone găsiți pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns