La Călăraşi panourile solare fotovoltaice, centralele eoliene şi centralele pe peleţi sunt o sursă importantă de energie termică şi electrică

0
Panouri solare cu tuburi vidate

Panouri solare cu tuburi vidate pentru aport de apă caldă menajeră

După cum probabil aţi observat, România este împânzită, cel puţin în ultima vreme, de proiecte ce vizează energia solară şi energia eoliană pentru procurarea de energie termică şi energie electrică. Cu toate că puterea eoliană instalată la noi este de câteva ori mai mică faţă de a altor ţări, cu toate că energia fotovoltaică şi cea termică solară produsă este mai redusă, puţinul cât există e un semn că ne îndreptăm încet spre un consum mai mare de energie verde. Fie că au fost instalate pentru un aport de energie termică şi electrică ieftin, fie că au fost instalate pentru a aduce lumină şi căldură în zonele izolate sau la depărtare de reţeaua naţională, fie că au fost instalate pentru un aport de energie curată, nepoluantă, fiecare sistem instalat şi utilizat a contribuit şi contribuie în continuare la un viitor energetic mai bun. Şi la Călăraşi s-a început, cu paşi mărunţi, utilizarea panourilor solare, a celor fotovoltaice, a centralelor pe peleţi şi a centralelor eoliene. Astfel, încă din 2010 trei zone ale municipiului Călăraşi sunt luminate cu lămpi pentru iluminat stradal cu celule fotovoltaice. Tot pe atunci se vorbea şi despre instalarea unui parc eolian în apropiere de municipiul Călăraşi, parc format din 100 de turbine. Cei ce doresc să facă şi ei parte din cei ce ajută la dezvoltarea acestei industrii pot să o facă prin:

Energie termică ieftină – panouri solare cu tuburi vidate pentru apă caldă şi centrale pe peleţi pentru încălzire

Centrală termică pe peleţi şi lemne pentru încălzire ieftină

Centrală termică pe peleţi şi lemne pentru încălzire ieftină

Instalarea şi utilizarea unui panou solar cu tuburi vidate. Colectoarele de apă caldă menajeră cum li se mai spune, sunt modul ideal de a obţine energie termică de la soare. Panourile cu tuburi vidate pot asigura necesarul de apă caldă pentru o familie, sau chiar pentru o firma sau un spaţiu comercial, totul depinzând de numărul de colectoare şi mărimea boilerului.

Instalarea şi utilizarea unui centrale termice pe bază de peleţi şi lemne. Acest lucru asigură de asemenea aportul necesar de energie termică. Centrala pe peleţi şi lemne poate de asemenea să încălzească atât domiciliul cât şi locul unui afaceri personale. Cu o capacitate de 1.4 m³, această centrală poate oferi o energie termică nepoluantă. În plus, centrala este uşor de întreţinut, funcţionează pe bază de deşeuri lemnoase, un combustibil ieftin şi uşor de depozitat.

Electricitate cu ajutorul celulelor fotovoltaice şi a centralelor eoliene

Stâlpi de iluminat exterior cu panouri fotovoltaice

Stâlpi de iluminat exterior cu panouri fotovoltaice

Instalarea şi utilizarea unor stâlpi fotovoltaici, dacă sunteţi inspiraţi de administraţia locală. Stâlpii solari vă pot ajuta la iluminatul curţilor, aleilor, parcărilor sau grădinilor. Aceştia funcţionează pe bază de celule fotovoltaice şi oferă cinci variante de gestionare a timpului şi o autonomie de 54 de ore cu bateriile încărcate.

Generator de energie electrică cu eoliană

Generator de energie electrică cu eoliană

Instalarea unei centrale eoliene de dimensiuni medii, ce pot asigura necesarul de energie pentru o gospodărie mare sau chiar şi pentru o fermă ori un alt tip de afacere precum o pensiune sau un hotel. Acest generator reuşeşte să acopere nevoile de electricitate în întregime, fiind capabil să susţină atât iluminatul cât şi aparatura electrică. Se pot utiliza şi în zonele cu vânt slab, putând produce de la 2.2 m/s.

Produse din aceiaşi categoriile şi detalii aferente lor găsiţi pe esolar.ro, iar de montajul lor se pot ocupa cei de la solar-service.ro

Share.

Lasa un raspuns