Panouri fotovoltaice policristaline – o sursă de energie electrică sigură, ieftină și nepoluantă!

0

Panourile solare fotovoltaice – o sursă sigură și ieftină de energie electrică!

Panourile solare fotovoltaice convertesc energia solară direct în energie electrică și sunt alcătuite din celule solare asamblate mecanic. Conversia este statică și nepoluantă, tocmai de aceea acest mod de producere a energiei electrice este unul ecologic. În ultimul deceniu, randamentul panourilor fotovoltaice a crescut în mod constant datorită încercărilor de a reduce  dependența energetică.

Astăzi, datorită dezvoltării tehnologiilor și creșterii capacității de producție, panourile solare fotovoltaice au devenit accesibile atât pentru aplicaţii industriale cât şi casnice, fiind în prezent o soluţie la îndemână pentru producerea energiei electrice în zonele izolate. Aceste panouri pot funcționa fără întrerupere chiar și în cele mai nefavorabile condiții.

Sunt ușor de instalat iar întreținerea este ușoară datorită stratului protector  de sticlă pe care îl dețin. Trebuie luată în considerare și utilizarea lor îndelungată care poate depăși 20 de ani.

Prin ce se remarcă panourile fotovoltaice policristaline?

Panourile fotovoltaice pot fi monocristaline, policristaline și amorfe. Ceea ce deosebește panourile solare policristaline de celelalte panouri este siliciul care este neomogen.

Panourile fotovoltaice policristaline  sunt cele mai răspândite şi cele mai utilizate ca urmare a preţului mai scăzut și accesibil. Celulele din siliciu policristalin au suprafaţa şi culoarea neuniforme. Tehnologia de fabricație a panourilor fotovoltaice policristaline este îmbunătățită continuu acestea devenind din ce în ce mai eficiente, având au o arie mare de răspândire.

Cum alegem panourile fotovoltaice policristaline?

Panou fotoelectric multicristalin IPP 180W

Panou fotoelectric multicristalin IPP 180W

Panourile fotoelectrice multicristaline IPP 180W se pot folosi pentru alimentarea cu apă în agricultură, pe câmp, pentru diverse plantații agricole. De multe ori, în perioada când se cultivă legumele, apa se transportă în rezervoare mari pentru a asigura cantitatea de apă necesară udării acestora. O soluție mai simplă este forarea unei fântâni comune și alimentarea pompei cu energie solară fotovoltaică.

Aceste panouri solare fotovoltaice ajung la suma de 193.44 euro preț cu TVA inclus, o investiție care se recuperează în timp.  Având în vedere calitatea acestor panouri policristaline, întrebuințarea pe termen lung, dar  și profitul pe care îl poți obține, putem vorbi de o sumă relativ mică.

O altă soluție avantajoasă o constituie panourile fotoelectrice solare IPP 195W  care se pot monta pe containerele din construcții. Energia electrica astfel produsă poate fi folosită atât pentru iluminat cât și pentru încălzirea lor.

Prețul unor astfel de panouri fotovoltaice ajunge la 209.56 euro cu TVA inclus, o sumă care poate amortiza la scurt timp de la achiziționarea lor.

Panourile fotovoltaice policristaline sunt alcătuite din mai multe cristale de siliciu și  reprezintă cel mai frecvent tip de panouri solare care se folosesc astăzi, fiind mai puțin costisitor în comparație cu cele monocristaline.

Un detaliu important este că aceste panouri solare pot funcționa normal la diferențe de temperatură fără a pierde foarte mult din eficiență.

Mai multe informații despre aceste panouri fotovoltaice, dar și alte panouri cu celule policristaline găsiți pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns