Panouri solare plane: randamente anuale superioare, economie la energie şi preţ rezonabil

0

Dacă până nu demult energia solară era considerată doar o alternativă la sursele de energie convenţionale, acum aceasta câştigă teren, iar panourile solare devin o parte din ce în ce mai importantă în generarea energiei electrice şi termice. Totuşi, există oameni care nu îşi permit să plătească foarte mult pentru energia solară, acesta fiind mai scumpă până la amortizare. Cea mai bună soluţie în acest caz sunt panourile solare plane.

Avantajele fotosirii panourilor solare plane

Panouri solare Idella Smarty One

Panouri solare Idella Smarty One

Preţul nu este singurul avantaj al panourilor solare plane. Această soluţie energetică presupune şi diminuarea consumului de combustibil, dar şi o economie a spaţiului de amplasare, eficienţa acestora calculându-se la suprafaţa brută a panoului.

În ceea ce priveşte economia combustibilului, acestea sunt utile mai ales pe timp de iarnă, când panourile cu tuburi vidate nu fac faţă. Acestea din urmă au o stagnare anuală de 80%, pe când cele plane stagnează doar 0,05% pe an.

Randamentul ridicat al acestor panouri se datorează în mare parte captatorului acoperit cu o peliculă foarte selectivă. De mare ajutor este şi termoizolaţia de mare eficienţă.

Alte aspecte pozitive ale utilizării panourilor solare plane

Un alt aspect pozitiv al panoului solar plan este modul de montare care poate varia de la integrare în acoperiş până la montare pe acoperiş sau independent.

Acest tip de colectori solari pot face faţă multiplelor probleme meteorologice fie că e vorba de ploaie, zăpadă, grindină sau îngheţ. În plus, tot datorită suprafeţei plane, aceste panouri nu necesită întreţinere.

Panourile solare plane sunt prevăzute cu un captator ce conţine o carcasă bine izolată termic pentru reducerea pierderilor de căldură. Carcasa colectorului este alcătuită dintr-o ramă de aluminiu în care se fixează etanş geamul de sticlă solară. Acesta are un conţinut minim de fier, fapt ce asigură reducerea pierderilor prin reflexie.

Mai multe detalii despre aceste panouri solare plane, dar și alte seturi cu panouri solare fără boiler găsiți pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns