Profită în permanenţă de o rezervă de energie electrică cu un acumulator solar

1
Baterie solară Lithium Victron 12.8V60Ah

Baterie solară Lithium Victron 12.8V60Ah

Sistemele solare fotovoltaice sunt instalaţii care varorifică energia soarelui şi o transformă în electricitate.

Energia electrică obţinută cu sistemele solare fotovoltaice este o energie ieftină, deoarece razele soarelui nu costă nimic, ci, din contră, beneficiem de energie solară inepuizabilă.

Aşadar, singurele costuri impuse de un sistem solar sunt cele de achiziţie, căci după instalare veţi putea profita de electricitate gratuită vreme îndelungată.

Foloseşte un acumulator solar pentru a avea mereu o rezervă de energie electrică

Bateriile solare au rolul de a înmagazina electricitatea nefolosită, în scopul păstrării în siguranţă până în momentul în care consumatorul va avea nevoie de ea. Acumulatorii diferă în funcţie de caracteristicile lor, însă rolul lor este acelaşi: ne oferă o rezervă de energie electrică preţioasă.

În timpul unei pene de curent sau în timpul nopţii putem profita din plin de electricitatea păstrată de bateriile solare. Astfel nu vom risipi energia, vom face economii şi vom plăti facturi mai mici la electricitate.

Alege bateriile solare Lithium Victron cu durată de viaţă îmbunătăţită

Acumulatorii Lithium Victron prezintă o tehnologie modernă şi vin în întâmpinarea tuturor nevoilor unei gospodării. Bateriile Li-ion sunt mai sigure şi mai uşor de încărcat decât bateriile tradiţionale pe bază de plumb şi acid. Cu o tensiune nominală de 3.2 V pentru o celulă (ceea ce înseamnă că un acumulator de 12.8 V are 4 celule), bateriile Lithium Victron sunt o alegere inteligentă pentru orice gospodărie care doreşte să investească într-un sistem solar fotovoltaic eficient.

Rezistând la peste 5000 de cicluri la 50% descărcare, aceşti acumulatori au o durată de viaţă excepţională şi ne ajută să facem economii în locuinţa proprie. Greutatea unei asemenea baterii este de 12 kg, o greutate care permite amplasarea sa chiar şi în locurile unde spaţiul reprezintă o problemă. În plus, datorită faptului că bateriile nu necesită încărcare completă, se pot conecta în paralel mai mulţi acumulatori cu un nivel diferit de încărcare şi nu se va afecta buna funcţionare a sistemului.

Descrierea bateriei solare Lithium Victron 12.8V 60Ah

Litiu-fier-fosfat (LiFePO4 sau LFP) este cel mai sigur acumulator din gama de acumulatori Li-ion. Tensiunea nominală a unei celule este de 3.2 V, prin urmarea un acumulator de 12.8 V constă în 4 celule conectate în serie. Un acumulator lithium ion nu trebuie să fie încărcat complet. Durata de viaţă este îmbunătăţită chiar şi în caz de încărcare parţială. Acest aspect este un avantaj al bateriilor Li-ion, comparativ cu acumulatorii pe baza de plumb şi acid. Bateriile litiu-fier-fosfat sunt mai uşor de încărcat decât bateriile solare standard (AGM sau ACID). Tensiunea de încărcare poate varia de la 14 V până la 16 V atâta timp cât nici o celulă nu este supusă la tensiune mai mare de 4.2 V iar acesta nu trebuie să fie complet încărcată. Prin urmare, mai multe baterii pot fi conectate în paralel şi niciun prejudiciu nu va avea loc în cazul în care unele baterii sunt mai puţin încărcate decât altele. Acesta baterie Li-ion conţine şi sistem de echilibrare celule (Cell Balancing)! Peste 5000 de cicluri la 50% descărcare!

Mai multe detalii despre această baterie solară, dar şi despre alte tehnologii solare fotovoltaice găsiţi pe esolar.ro

Share.

Un comentariu

  1. Pingback: Apă caldă cu un cazan pe peleţi uşor întreţinut | eSolar.ro

Lasa un raspuns