Pufferele stratificate pentru încălzire Ideval KSS 800.2, pentru un sistem termic sigur şi fără pierderi

0

Sisteme termice cu rezervoare de acumulare (puffere)

Un rezervor de acumulare (puffer) nu ar trebui să lipsească din niciun sistem termic. Acesta asigură creşterea autonomiei de funcţionare a cazanelor pe lemne, peleţi si alte biomase şi dau proprietarului posibilitatea de a folosi surplusul de energie în încăperile unde este nevoie de acesta. Prin utilizarea unui rezervor de acumulare dimensionat corespunzător, cazanul trebuie reîncărcat mai rar, şi o singură incărcătură de combustibil poate asigura necesarul de energie termică pe o durată mai îndelungată. Volumul minim recomandat pentru un buffer este de 25 litri/1 kW putere cazan. Desigur, cu cât volumul este mai mare (el poate ajunge şi până la 40-50 litri/kW), cu atât avantajele sunt mai mari.

Puffere pentru instalaţii termice rezidenţiale

Puffer stratificat pentru încălzire

Puffer stratificat pentru încălzire

În instalaţiile rezidenţiale cele mai folosite modele de puffer sunt de 800, 1.000 si 2.000 litri, însă există şi puffere de 5.000 litri pentru cazane de peste 100 kW. Orice dimensiune aţi alege, e important să ştiţi că un puffer este capabil să reducă pierderile de energie cu până la 60%. Rezervorul de acumulare contribuie enorm la creşterea volumului general al sistemului de incălzire. Acest volum suplimentar de apă este menit să absoarbă căldura suplimentară generată de aparatul de încalzire în condiţii de încărcare redusă, de care nu este nevoie încă în locuinţă. Cu un buffer, proprietarul poate direcţiona acest surplus în încăperile unde este necesară mai multă căldură. În plus, alegerea unui asemenea sistem asigură reducerea depunerilor de gudron, înlăturarea pericolului de coroziune şi scăderea emisiilor de noxe.

Puffere stratificate pentru încălzire

Puffere stratificate pentru încălzire Ideval KSS 800.2 sunt concepute pentru aprovizionarea sigură a apei menajere şi sunt echipate cu un acumulator integrat cu filtrare a apei potabile din aliaj puternic de oţel inoxidabil. Toate sursele de energie cum ar fi colectoarele solare, cazanele de încălzire cât şi toate aparatele consumatoare de energie pot fi conectate independent unele de altele la acelaşi puffer.

Rezervoarele de acumulare, cunoscute şi sub numele de puffere, se ataşează la sistemul de încălzire pentru a beneficia de toată căldura produsa în centrale şi colectoare solare. Datorită faptului ca apa se păstrează caldă, consumul de energie se reduce cu 20%-30%. Astfel, nu numai că surss de caldură va fi utilizată mai rar, dar se va obţine şi o autonomie a sistemului, pufferul generând apă caldă, chiar şi când sursa este oprită.

Mai multe modele de puffere şi alte tehnologii curate vă stau la dispoziţie pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns