Râmnicu Vâlcea-Vâlcea, oraş prieten cu energia verde cu ajutorul panourilor solare, a celor fotovoltaice, a turbinelor eoliene şi a centralelor pe peleţi

0
Generatoare electrice eoliene

Generatoare electrice eoliene

Energia solară şi energia eoliană au ajuns cu paşi mari în judeţul Vâlcea încă de acum doi, respectiv patru ani. Energia eoliană a ajuns în Vâlcea cu ajutorului unei investiţii de 130 de milioane de euro în 2009, rezultând un parc cu 40 de turbine. Energia solară a fost şi ea binevenită în Râmnicul Vâlcea cu ajutorul unui parc fotovoltaic. Administraţia locală a dorit ca acel parc să servească iluminatului primăriei, iluminatului stradal, dar şi iluminatului anumitor şcoli, grădiniţe, creşe sau alte instituţii deţinute de primărie. Pentru ca rezultatele folosirii energiei solare la capacitatea ei maximă să nu întârzie să -apară, trebuie ca locuitorii din Vâlcea să afle despre beneficiile încălziri cu energie solară. Un alt tip profitabil de obţinere a energiei termice este cu ajutorul centralelor pe peleţi.

Instalarea de panouri solare termice în Râmnicu Vâlcea

Centrală termică pe peleți, lemne și rumeguș

Centrală termică pe peleți, lemne și rumeguș

Astfel, dacă cei din Râmnicu Vâlcea doresc să aibă energie verde la ei în casă, este indicat să ia în considerare chiar instalarea unor panouri solare termice care îi poate aproviziona cu apă caldă menajeră dar pot să asigure şi încălzirea locuinţei. Astfel, un boiler orizontal şi mai multe panouri solare cu tuburi vidate sunt suficiente pentru nevoile unei familii. Cei care doresc să le aibă în casă nu trebuie decât să se asigure că au suficient loc pentru a le monta şi să îşi pregătească o alternativă pentru perioadele fără soare.

De exemplu, cea mai bună soluție în acest caz este centrala pe peleți, lemne sau rumeguș. Acesta, pe lângă faptul că asigură o energie termică curată, ea este mult mai profitabilă decât cea pe gaz, din mai multe motive. În primul rând este mult mai ieftină, peleții și rumegușul fiind deșeuri lemnoase. În al doilea rând este mult mai economică decât centralele pe gaze lichide, folosind foarte puțin combustibil. În plus, centrala pe peleți, lemne sau rumeguș are aprindere automată, are o capacitate de 2,4 m³, ventilator de aerisire reglabil, gril din fontă rezistent la deformări și controller de meniu în două limbi. Centrala termică pe peleți este controlată de două pompe.

Energie verde cu kiturile fotovoltaice și generatoarele eoliene

Panouri fotovoltaice - set stand alone

Panouri fotovoltaice – set stand alone

În schimb, dacă locuitorii din Vâlcea sunt inspirați de modul administrației locale de a se aproviziona cu energie electrică, aceștia pot cu ușurință să își achiziționeze propriul kit fotovoltaic policristalin. Acestea sunt utile mai ales celor care dețin cabane sau rulote. Acest tip de kit poate înmagazina până la 500 W de energie în baterie. Timpul de încărcare a bateriei este 6 zile, însă dacă este folosit zilnic, kitul poate oferi între 60 și 150 W pe zi.

Tot ca și mod ecologic de obținere a energiei eoliene, pot fi folosite și generatoarele eoliene. Caravana dumneavoastră nu trebuie să vă coste foarte mult. Cu ajutorul unui generator eolian puteți avea energie electrică, mai precis iluminat interior și exterior pe 12V sau pe 230V dacă există și un invertor incorporat. Astfel scăpați de grija racordării la curent și nu aveți nevoie decât de vânt.

Energia curată poate ajunge la dumneavoastră cu un singur click pe esolar.ro iar montajul va fi asigurat la fel de ușor de solar-service.ro

Share.

Lasa un raspuns