Set de panouri solare cu tuburi vidate şi puffere pentru apă caldă gratuita, disponibilă oricând

1

Avantajele sistemului de încălzire cu setul de panouri solare cu tuburi vidate cu puffer

Set panouri solare cu puffer pentru încălzire ieftină şi ecologică

Set panouri solare cu puffer pentru încălzire ieftină şi ecologică

Cu toţii cunoaştem frumuseţea şi puritatea energiei solare. Este o energie curată care nu poluează, este un combustibil gratuit, este disponibilă aproape tot timpul. Totuşi, atunci când achiziţionează un sistem de încălzire, oamenii se gândesc cel mai mult la avantajele economice. Desigur, şi acestea există. Dacă sistemul de încălzire este setul de panouri solare cu tuburi vidate cu puffer, acestea sunt: spre deosebire de sistemele convenţionale de încălzire care necesită două investiţii adică echipamentul şi combustibilul, pufferul solar necesită doar investiţia în echipament; costurile de întreţinere sunt reduse sau inexistente; sistemul de încălzire existent poate fi folosit în continuare, panourile solare fiind o completare a lui; panourile solare cu tuburi vidate funcţionează foarte bine şi iarna; poate acoperi necesităţile de apă caldă în proporţie de 50-70% din toamnă până în primăvară şi de 100% în lunile de vară şi poate fi folosit şi la aportul la încălzire, fiind profitabil mai ales la sistemul de încălzire prin podea.

Cum funţionează un astfel de sistem de încălzire cu puffer?

Sistemul de încălzire solară funcţionează în felul următor: colectoarele sau panourile solare cu tuburi vidate produc apă caldă într-un rezervor cu schimbătoare de temperatură, în acest caz, pufferul. Acestea se folosesc la diferite instalaţii de încălzire şi se mai pot numi acumulatoare, stocatoare, rezervoare de acumulare, vase tampon de agent termic sau buffere. Pufferul de încălzire, un rezervor pentru apă caldă, se aseamănă foarte bine cu un boiler solar. Scopul său este să acumuleze apa caldă folosită într-o instalaţie de încălzire cu panouri solare şi tuburi vidate.

La ce folosesc pufferele? Cum alegem pufferul optim?

Pufferele pot fi cu serpentine sau fără, tanc în tanc sau cu alte combinaţi, cu izolaţie sau fără izolaţie. Volumul unui astfel de boiler poate varia de la 300 de litri, până la 30 000 de litri. Cu cât volumul este mai mare, cu atât beneficiile sunt mai mari. Bineînţeles că alegerea volumului acestuia se face în funcţie de anumite cerinţe precum, spaţiul avut la dispoziţie, locul de acces, şi, bineînţeles, bugetul utilizatorului.

Pufferul este folosit mai ales pentru a creşte randamentul sistemelor de încălzire prin înmagazinarea unei mari cantităţi de energie termică. Energia termică acumulată este cedată treptat utilizatorilor, în funcţie de necesităţi. Pentru minimalizarea pierderilor de căldură prin pereţii rezervorului, se utilizează cel mai des pufferele izolate.

Avantajul principal al acestui rezervor este faptul că ajută la creşterea autonomiei de funcţionare a întregului sistem, lucru avantajos mai ales pentru perioadele fără mult soare. De asemenea, se extinde mult şi timpul în care sistemul va funcţiona la putere maximă, având nevoie de soare mai puţin.

Pufferul optim se alege în funcţie de autonomia dorită, numărul de circuite de încălzire şi tipul de instalaţie. Numărul de panouri solare depinde şi el de consumul de ACM din perioada însorită a anului în care folosi.

Mai multe informaţii despre seturile de panouri solare cu tuburi vidate şi puffere, dar şi alte tehnologii de încălzire găsiţi pe esolar.ro

Share.

Un comentariu

  1. Pingback: Panouri solare plane cu boilere solare ieftine | eSolar.ro

Lasa un raspuns