Turbinele eoliene, panourile solare şi panourile fotovoltaice aduc la Piteşti – Argeş un aer curat, proaspăt şi sănătos

0
Celule solare monocristalineCelule solare monocristaline

Celule solare monocristaline

Dacă acum câţiva ani, energia alternativă păşea timid în ţinuturile argeşene, în acest an are loc o explozie de investiţii în proiecte ce presupun construirea şi instalarea de parcuri fotovoltaice, turbine eoliene, şi panouri solare.

Astfel, în prezent, sunt în derulare proiecte pentru 14 parcuri fotovoltaice, iar investitori din toată Europa au hotărât să investească în acest business. În plus, încă din 2011 argeşenii s-au arătat foarte interesaţi de proiectele ce presupun utilizarea surselor de energie regenerabilă pentru obţinerea energiei termice. Astfel, peste 700 dintre aceştia au depus dosare pentru casa verde, proiect prin care primeau finanţare de la stat, tocmai pentru aceste necesităţi. În ceea ce priveşte energia eoliană, primele turbine eoliene argeşene se învârt în văzduh încă din anul 2010.

Dacă aveţi încredere în judecata acestor oameni, puteţi foarte uşor să aveţi lumină cu ajutorul fotovoltaicelor sau a turbinelor eoliene, dar şi să vă încălziţi casa cu ajutorul panourilor solare termice, în Argeş – Piteşti. Cum faceţi asta?

Energie electrică cu ajutorul fotovoltaicelor şi a turbinelor eoliene

Turbină eoliană

Turbină eoliană

În primul rând trebuie să decideţi dacă optaţi pentru panouri fotovoltaice sau pentru turbine eoliene, ori o combinaţie dintre acestea. Dacă decideţi că cea mai bună soluţie sunt panourile fotovoltaice, puteţi alege panourile monocristaline cu putere de 305W . Acest tip de panouri fotovoltaice sunt foarte eficiente pentru că sunt compuse dintr-un singur cristal. În plus, acestea sunt cele mai adecvate şi pentru situaţiile meteo dificile cu lumina slabă şi zile ploioase şi sunt cele mai potrivite pentru zonele muntoase. În plus, chiar şi randamentul este mai mare cu 2-3 procente.

Dacă doriţi să completaţi energia produsă cu ajutorul panourilor fotovoltaice sau dacă consideraţi că este mai avantajoasă energia eoliană, puteţi alege turbina eoliană cu putere mare, ce poate asigura energie chiar şi pentru o clădire mare cu mai mulţi locuitori, precum o fermă. Turbinele eoliene pentru case sunt o soluţie foarte bună în cazul în care aveţi nevoie de energie şi noaptea. De asemenea, sunt ideale pentru locurile izolate, unde racordarea la curent se face greu.

Încălziţi-vă casa cu ajutorul panourilor solare termice

Set de panouri solare cu tuburi vidate şi boiler

Set de panouri solare cu tuburi vidate şi boiler

În ceea e priveşte energia termică, acesta poate fi asigurată de panourile solare cu tuburi vidate, mai exact de colectoarele solare cu tuburi vidate la set cu boiler. Acestea asigură necesarul de apă caldă pe tot parcursul anului şi o economie la gaz în medie de 35%/an. În plus, acestea pot fi legate şi la sistemul de încălzire, asigurând astfel încălzirea locuinţei. Randamentul acestor colectoare este unul foarte ridicat ajungând până la 75%.

Aceste produse, dar şi multe altele din aceiaşi gamă puteţi găsi la un click distanţă, pe esolar.ro, iar cu montajul nu trebuie să vă bateţi capul fiindcă se ocupă solar-service.ro.

Share.

Lasa un raspuns