S-a lansat noul stabilizator de baterii Victron

Home » Sfaturi utile » Acumulatori solari » S-a lansat noul stabilizator de baterii Victron
Victronic stabilizator baterii

Victronic stabilizator baterii

S-a lansat noul stabilizator de baterii. Nu toate bateriile sunt create la fel.

Nu toate bateriile sunt create la fel. Atunci când se utilizează o serie de legături sau o legatură în serie/în paralel pentru a crea tensiuni și amperaje diferite la fiecare baterie de 12 Volţi, putem ajunge la o variație a tensiunii la borne la fiecare baterie, ceea ce face ca bateriile să devină dezechilibrate.

Această situaţie este adesea înrăutăţită de către cererea aparent veşnic crescătoare de baterii care să alimenteze echipamentele sărace în energie.

Consecinţa este că un şir sau o legătură de baterii poate eşua prematur, ceea ce ne costă şi timp şi bani.

Cum putem controla variaţia în baterii?

Introduceţi noul stabilizator de baterii Victron. Acest produs lansat recent este rezultatul vastei experiențe Victron și a cunoștințelor dobândite în timpul în care a lucrat atât cu baterii convenționale, cât şi cu baterii cu litiu, atât cu serii de legături, cât şi cu legături în serie şi în paralel.

Stabilizator baterii Victron

Stabilizator baterii Victron

Monitorizare şi întreţinere baterii

La începutul acestui an a fost lansată noua serie de monitoare de baterii BMV 700. Printre numeroasele caracteristici noi se numără şi abilitatea, cu acest model BMV-702, de a monitoriza deviaţia tensiunii în punctul de mijloc.

În mod clar etapa următoare a fost nu doar să se monitorizeze, ci să se şi stabilizeze și corecteze în mod activ orice deviaţie de tensiune.

Odată cu apariția BMV-702 si a noului stabilizator de baterii, există acum o soluție completă pentru monitorizarea și întreţinerea bateriilor într-o stare excelentă. Rețineți că ambele produse pot fi folosite individual, în cazul în care sunteţi restrâns de buget, dar cu toate acestea folosirea ambelor produse oferă cea mai bună înțelegere și putere de control.

Informaţii tehnice stabilizator de baterii Victron

Pentru cei cu mai puţin timp la îndemână, iată un rezumat cu privire la deviaţia tensiunii la punctul de mijloc şi cum aceasta poate duce la o variaţie în seria/legătura de baterii.

Deviaţia la punctul de mijloc poate fi mică atunci când bateria este în repaus, dar va creşte:

  1. la sfârşitul fazei principale în timpul încărcării (tensiunea celulelor bine încărcate va creşte rapid în timp ce celulele rămase vor avea nevoie de mai mult timp de încărcare),
  2. atunci când se descarcă legătura de baterii până când tensiunea din celula cea mai slabă va începe să scadă rapid) şi
  3. la viteze mari de încărcare şi de descărcare.

Luaţi aminte că o deviaţie în punctul de mijoc de numai 2% va duce la supraîncărcarea bateriei de sus şi la subîncărcarea bateriei de jos.

De aceea este important să monitorizăm tensiunile la punctul de mijloc şi să corectăm orice variaţii, pentru a asigura buna funcţionare şi longevitatea seriilor şi legăturilor de baterii, fie ele de 24 V sau de 48 V, sau uneori chiar mai puternice.

Gama de baterii solare cărora durata de viața poate fi prelungita cu ajutorul stabilizatorilor Victron se găsesc AICI.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/5 (9 votes cast)
S-a lansat noul stabilizator de baterii Victron, 4.4 out of 5 based on 9 ratings
Solutie web oferita de BlackCode