Care sunt avantajele unor trackere solare fotovoltaice pe două axe?

1

Sistemele solare sunt din ce în ce mai populare datorită avantajelor pe care le oferă utilizatorilor. Este important să se înțeleagă exact care este procedura de funcționare a acestora și implicit a elementelor componente.

Trackerele solare fotovoltaice reprezintă dispozitive de susținere pentru panourile fotovoltaice. Rolul acestora este de a se orienta în funcție de poziția soarelui de-a lungul zilei. În cazul unor trackere solare fotovoltaice pe două axe, acuratețea cu care acestea vor funcționa va fi mai ridicată.

Cu trackere solare fotovoltaice pe două axe eficienţa sistemului solar se poate dubla

Trackere solare fotovoltaice pe două axe Orizont Duo 3.75 KWp preț

Trackere solare fotovoltaice pe două axe Orizont Duo 3.75 KWp

În cazul locaților care nu sunt expuse la soare foarte mult, o serie de trackere solare fotovoltaice pe două axe va fi extrem de apreciată. Prin montarea trackerelor solare, eficiența întregului sistem solar va crește considerabil, ajungând chiar să fie dublată.

De exemplu, aceste trackere solare fotovoltaice pe două axe Orizont Duo 3.75 KWp se bucură de o acuratețe mai mare de 0.5 grade, având o structură din profile pentru 15 bucăți de panouri solare cu dimensiuni de 0.99mm x 1.95m.

Energie verde fără a polua natura folosind trackere solare fotovoltaice pe două axe

Cu toții știm cât de importantă este protejarea naturii și către ce efecte neplăcute ne putem îndrepta dacă nu o facem. Este îmbucurător faptul că datorită tehnologiei secolului 21, energia solară poate fi folosită la adevarata sa capacitate cu ajutorul unor sisteme solare de calitate.

Un sistem solar eficient este dotat cu trackere solare fotovoltaice pe două axe care ajută la captarea energiei solare în mod corespunzător. Trackerele solare pe două axe pot crește randamentul producției de energie de-a lungul zilei, aspect extrem de avantajos pentru orice utilizator.

Economii pentru familie cu trackere solare fotovoltaice pe două axe

Aspectele economice sunt importante indiferent de domeniu. În mod clar și în cazul producerii energiei electrice, acestea au un cuvânt greu de spus. Față de modalitățile clasice de prducere a energiei, sistemele care au la baza trackere solare fotovoltaice pe două axe aduc un plus de economie în buzunarul celor care le folosesc.

Astfel, din punct de vedere financiar, un sistem bazat pe trackere solare fotovoltaice se va dovedi un element de nelipsit din fiecare casă sau instituție care ține la bugetul său și la bunăstarea mediului înconjurător.

Trackere solare fotovoltaice pe două axe Orizont Duo 3.75 pentru 15 panouri 3.75kWp, fără bloc din beton

Tracker solar cu 2 axe sau cu dublu ax cu o acuratețe mai mare de 0.5 gr și cu o structură din profile pentru 15 buc. de panouri solare cu dimensiuni de 0,99 mm x 1.95 m și cu o greutate max. de 30 kg fiecare. Astfel împreună formează un panou solar cu o suprafața totală de 25 m pătrați. Adecvat pentru panouri PV, concentratoare – CPV, heliostate. Utilizări la case: pe acoperișul caselor, la semnele de trafic, la iluminatul stradal, la cabane, în cazul centralelor electrice mici sau mari unde panourile solare sunt conectate în serie, iar ieșirea e conectată direct la un invertor sau la un dispozitiv extern de încărcare. Rezistentă la vânt este de minim 130 km/h. În decursul unui an cu ajutorul motorului cu dublu ax puteți obține un beneficiu energetic cu 7% mai mare decât în cazul motoarelor cu un singur ax. Blocul din beton armat cu cadrul din oțel nu este inclus în cazul acestui tracker solar. Îl puteți însă achiziționa separat.

Pentru mai multe detalii despre aceste trackere solare fotovoltaice pe două axe, dar și despre alte trackere solare fotovoltaice, accesați esolar.ro

Share.

Un comentariu

  1. Pingback: Sistem fotovoltaic pentru producție de energie | eSolar.ro

Lasa un raspuns