Cluj Napoca, locul unde panourile solare fotovoltaice şi centralele eoliene pot ajunge să domine piaţa energetică

0

Cu toate că până nu demult puţini oameni îşi puneau speranţe în sursele de energie alternativă, în mare pentru că investiţiile trebuiau să fie destul de consistente, acum ea nu se mai află la marginea pieţei energetice, înregistrând în ultima perioadă un progres deosebit şi câştigând renumele de resursă rentabilă şi eficientă.

Energie solară pentru Cluj Napoca

Panouri fotovoltaice stand alone

Panouri fotovoltaice stand alone

Cei care sunteţi din Cluj Napoca şi vreţi să treceţi la energie solară trebuie să luaţi în considerare următoarele: Clujul este un loc propice atât pentru panouri solare cât şi pentru panouri fotovoltaice având radiaţii de peste 1550 kWh/m2 pe an; locaţia Clujului este adecvată pentru instalarea de centrale eoliene, instalaţiile existente rotindu-se la 8km/h.

Astfel, dacă consideraţi energia verde utilă pentru nevoile voastre ca locuitor al Clujului, puteţi să vă gândiţi la instalarea de panouri solare plane cu boilere mici.  Acestea au o durată de viaţă ridicată, nu necesită întreţinere sofisticată şi funcţionează numai cu energie solară. Panourile solare plane sunt potrivite chiar şi iarna, având o stagnare de doar 0,05% pe an.

Kituri fotovoltaice stand alone

Pe de altă parte şi kiturile fotovoltaice stand-alone sunt de luat în seamă. Acestea sunt recomandate mai ales celor care deţin rulote, cabane sau adăposturi. Kit-urile solare fotovoltaice de acest gen sunt capabile să acumuleze energie de 500 W energie în baterie. Această soluţie energetică este folositoare atunci când se foloseşte energia solară din plin timp de o săptămână, iar consumul este de 1-2 zile, de exemplu în cazul cabanelor.

Centrală eoliană germană

Centrală eoliană germană

Energia eoliană este o sursa complementară unui kit fotovoltaic. Centralele eoliene pentru casă  sunt folositoare atât celor care au casă la oraş cât şi celor de la sat. Centralele eoliene pot asigura independenţă energetică dacă cei care şi le instalează controlează consumul casnic.

Toate produsele menţionate pot fi comandate de pe esolar.ro iar montajul se poate efectua cu solar-service.ro

Share.

Lasa un raspuns