Ecologia ca mod de viaţa în Suceava cu ajutorul panourilor solare, a celor fotovoltaice, a turbinelor eoliene şi a centralelor pe peleţi

0

Discuţiile despre ecologie, şi implicit despre energie regenerabilă sunt peste tot. Fiecare dintre noi ne-am gândit măcar o dată la faptul că ar trebui să facem mai multe pentru prezervarea frumuseţii, naturaleţii şi sănătăţii mediului în care locuim. De la aceste gânduri până la concretizarea lor nu mai este mult. Drept exemplu se poate lua iniţiativa unui grup de investitori care plănuieşte instalarea a 12 parcuri eoliene în Suceava. Acest fapt poate reprezenta dovada că instalarea de eoliene este rentabilă în acest judeţ. Investiţia în astfel de produse nu trebuie să se oprească aici.

Suceava se poate transforma într-un județ verde

Panouri solare cu boiler

Panouri solare cu boiler

Cei care doresc să contribuie la transformarea Sucevei într-un judeţ eco-friendly pot lua în considerare şi instalarea unor panouri fotovoltaice, panouri solare şi centrale pe peleţi.

Pe lângă faptul de a genera energie verde, aceste produse au beneficiul de la fi accesibile și din punct de vedere financiar, ajutând utilizatorii să își diminueze costurile pentru încălzire, apă caldă și electricitate.

Pentru aportul de apă caldă și căldură sunt recomandate panourile solare plane. Acestea şi-au primit numele de la suprafaţa plată de absorbţie. Panourile solare plane au suprafaţa de absorbţie tratată cu un material special pentru un randament mai mare. În spatele acestei suprafeţe circulă un antigel care transportă căldura obţinută. Cei care doresc să îşi instaleze astfel de panouri trebuie să ştie exact care este aportul de apă caldă sau căldură necesar pentru a afla de câte panouri e nevoie. Apoi trebuie să verifice dacă au suficient loc pe acoperiş, mărimea unui panou fiind de 1 mp.

Centrale pe peleți, lemne sau biomasă pentru încălzire

Centrale termice pe peleți, lemne sau biomasă

Centrale pe biomasa – lemne și peleti

Tot pentru încălzire este foarte utilă şi centrala pe peleţi, lemne sau biomasă. Aceasta are avantajul de a conţine elemente de automatizare ce asigură protecţie contra supraîncălzirii. Totuşi, centrala pe peleti este recomandată mai ales celor care au nevoie să încălzească suprafeţe foarte mari, însă oferă siguranţă şi confort, dar şi economii de până la 40% faţă de încălzirea cu gazul metan.

Pe partea de energie electrică, există soluţii chiar şi pentru cei pentru care călătoria este un mod de viaţă. Adică se pot achiziţiona încărcătoare solare pentru geantă de tip laptop. Pentru o oră de stat la soare această geantă oferă autonomie de 45 de minute. Deşi numele spune altfel, această geantă poate fi folosită la mult mai multe electronice decât laptopul. Spre exemplu, bateria plină poate încărca un smartphone de 8 ori. Încărcătorul funcţionează pe bază de panouri fotovoltaice.

Eoliene pentru uz rezidențial

Instalații eoliene casnice

Instalații eoliene casnice

Tot energie electrică puteţi obţine şi de la o instalaţie eoliană casnică. Aceste turbine pot oferi curent pentru locuinţe, case de vacanţă sau chiar şi pentru deplasări. Ele au capacitatea de a produce suficientă energie pentru toate electronicele folosite în mod obişnuit. Un alt avantaj e că acestea pot fi instalate oriunde, chiar şi la depărtare de oraş, în locuri dificil de accesat.

Mai multe produse ce vă pot ajuta să fiţi cat se poate de ecologici se găsesc pe esolar.ro. Montajul acestor produse este asigurat de solar-service.ro

Share.

Lasa un raspuns