Energia curată păşeşte în Satu Mare cu ajutorul panourilor solare, panourilor fotovoltaice, a turbinelor eoliene şi a centralelor pe peleţi

0
Instalaţie solară apă caldă

Instalaţie solară apă caldă

Nu mulţi sunt acei care ştiu că România a devenit anul trecut ţara cu cel mai mare parc eolian pe uscat, din Europa. Aici, în România, înfloreşte nu doar energia eoliană, ci şi cea solară. Marii investitorii, locuitorii oraşelor sau chiar şi ai satelor îşi pun bazele în energia regenerabilă, achiziţionând cu toţii panouri solare, panouri fotovoltaice, turbine eoliene şi centrale pe peleţi. Totuşi, nu în toate oraşele lucrurile avansează la fel de repede. Astfel, în Satu Mare, folosirea energiei curate este la început de drum, cu toate că în judeţ există o fabrică de panouri fotovoltaice.

În Satu Mare, ca în multe alte judeţe din tară, energia solară este utilizată cu precădere de instituţiile publice, precum firmele de parcare ce au instalat parcometre ce funcţionează pe bază de panouri fotovoltaice. Dar asta nu este neapărat un lucru rău. Cetățenii de rând le pot urma exemplu prin achiziționarea și instalarea unor aplicații utile.

Încălzire cu instalaţii solare pentru apă caldă şi centrale pe peleţi

Centrală termică pe peleţi şi lemne

Centrală termică pe peleţi şi lemne

Spre exemplu, sătmărenii pot să se încălzească folosind panourile solare. Un mod avantajos de a folosi energia captată de panourile solare este încălzirea locuinței și a apei menajere. Pentru asta este nevoie de o instalație solară pentru apă caldă cu boiler termoelectric. Acest tip de instalații pot fi utile oricărui utilizator care dispune de suficient spațiu pe acoperiș, care dorește să își achiziționeze un boiler compatibil cu sistemul de încălzire și care dorește să uite de grija facturilor la gaz.

Tot pentru încălzirea locuinței, a spațiului comercial, a depozitelor, a halelor sau a altor clădiri sunt utile centralele pe peleți sau lemne. Astfel, cei care doresc să beneficieze de căldură în mod ecologic trebuie să știe că centralele pe peleți sau lemne au avantajul de a avea serpentină și aerisitor ce pot fi curățate manual. Aceste centrale pe peleți au aprindere automată și folosesc un material ecologic, adică deșeuri lemnoase.

Energia electrică regenerabilă – utilizarea cu succes a panourilor fotovoltaic şi a centralelor eoliene

Lămpi de iluminat cu LED-uri pentru parcări

Lămpi de iluminat cu LED-uri pentru parcări

În ceea ce privește energia electrică, panourile fotovoltaice sunt una dintre opțiunile cele mai avantajoase. Ele pot fi folosite și la iluminatul electric cu ajutorul lămpilor de iluminat cu led pentru parcări. Astfel, dacă dețineți un magazin, o afacere sau un spațiu comercial pentru parcări, aflați că aceste lămpi de iluminat solar cu panouri fotovoltaice se pot monta chiar și pe stâlpii conectați la rețeaua națională. Acești stâlpi au autonomie mare și pot ilumina trei nopți la rând cu o zi de soare de încărcare.

Tot pentru energia electrică se pot folosi și sistemele eoliene. Astfel, cei care doresc să aibă independență energetică, pot crea un sistem hibrid între panouri fotovoltaice și sisteme eoliene. Sistemele eoliene sunt extrem de avantajoase din mai multe motive: sunt practice pentru că pot stoca energia acumulată în baterii, sunt silențioase, sunt ușoare și pornesc de la vânt de 0.8 m/s.

Și dumneavoastră puteți începe să folosiți energia curată comandând de pe esolar.ro. De montajul produselor achiziționate se ocupă solar-service.ro

Share.

Lasa un raspuns