Oradea – Bihor, locul unde panourile solare, cele fotovoltaice şi turbinele eoliene trec de la iluminarea publică la cea pentru domiciliu

0

Panourile fotovoltaice sunt deja un lucru obişnuit pentru spaţiile publice din judeţul Bihor. Încă de acum doi ani, în Oradea se afla primul stâlp alimentat cu ajutorul panourilor fotovoltaice din Bihor. Folosul energiei solare nu se opreşte aici. Parcometrele din judeţ folosesc numai energie solară, chiar şi liniile de tramvai sunt unse cu ajutorul fotovoltaicelor. Bihorenii au privit aceste acţiuni din spaţiul public ca fiind un model de inspiraţie. Chiar şi Universitatea susţine, prin intermediul Facultăţii de Energetică, sursele inteligente de încălzire care protejează mediul precum sunt cu sursele de energie eoliană şi energie solară.

Bihorenii, deschişi către sursele neconvenţionale de obţinere a enegiei

Panouri solare cu tuburi vidate

Panouri solare cu tuburi vidate

După modelul instituţiilor şi serviciilor publice, bihorenii de rând au trecut şi ei la fotovoltaice şi unii chiar şi la energie eoliană. Spre exemplu, pentru a evita costurile uriaşe ale racordării la Electrica, dar şi pentru a evita costurile facturii la curent, un bihorean şi-a instalat o eoliană în curtea casei de vacanţă. Dacă v-aţi decis, din diferite motive, să urmaţi aceste modele, trebuie să luaţi în considerare mai mulţi factori.

Spre exemplu, dacă doriţi să instalaţi panouri solare vidate ca parte a unui sistem de colectoare solare de apă menajeră , trebuie să ştiţi că acestea sunt de luat în considerare tot timpul anului atat vara cat si iarna. Panourile solare cu tuburi vidate sunt foarte utile pentru o casă de vacanţă, de exemplu, putând furniza întreg necesarul de apă caldă pentru perioada primavară – toamnă. Acest tip de panouri solare termice se pot instala cu uşurinţă pe orice fel de acoperiş, iar costurile de întreţinere a lor sunt reduse.

Energie electrică ieftină şi ecologică cu panourile fotovoltaice şi turbinile eoliene

Panouri fotovoltaice electrice

Panouri fotovoltaice electrice

Dacă prezentarile de mai sus v-au inspirat însă în a alege să schimbaţi modul în care obţineţi energie electrică, trebuie să ştiţi că alegerea unui panou fotovoltaic este un proces care durează. Fotovoltaicele se aleg în funcţie de locaţie, nevoi şi posibilităţi financiare. Daca decideti să alegeţi un panou fotovoltaic pentru diverse utilităţi mai mici, este bine să apelaţi la panourile electrice fotovoltaice monocristaline. Acestea produc suficientă energie cât pentru a susţine de exemplu un interfon sau o deschidere automatizată la curte.

Puteţi lua ca model şi întâmplarea bărbatului care şi-a instalat eoliana la casa de vacanţă. Totuşi dacă locuiţi la oraş trebuie să ştiţi că există instalaţii eoliene concepute special pentru casă. Acestea trebuie instalate în zone cu vânt puternic, iar Oradea se bucură de el. Turbinele eoliene se folosesc pentru o gamă largă de aplicaţii şi încarcă excelent acumulatorii.

Toate produsele menţionate pot fi comandate de pe esolar.ro iar montajul se poate efectua cu solar-service.ro

Share.

Lasa un raspuns