Ploieşti – Prahova, locul în care panourile solare, cele fotovoltaice şi turbinele eoliene au schimbat modul de alimentare cu energie

0
Panouri solare cu puffer cu o serpentină

Panouri solare cu puffer cu o serpentină

Se poate spune că Prahova este oraşul premierelor în materie de energie regenerebilă din România, din mai multe motive. Printre ele se numără faptul că judeţul Prahova este primul din ţară în care a funcţionat o centrală eoliană. O altă premieră a Prahovei este faptul că este judeţul ce găzduieşte primul oraş din ţară susţinut de energie solară. Oraşul cu pricina este Mizil, iar locuitorii acestuia au fost primii români ce s-au bucurat de diminuare cheltuielilor publice: iluminatul public e mai ieftin, facturile de energie ale şcolilor, spitalelor sau a altor instituţii publice sunt mai mici.

Energia regenerabilă prinde teren în Prahova

Motivele pentru care energia solară e benefică ar putea continua, mai ales dacă locuitorii întregului judeţ ar lua ca model Mizilul. Acesta din urmă nu trebuie să rămână o exclusivitate. Dacă v-aţi convins că vreţi să vă schimbaţi modul de viaţă, să treceţi la o energie curată, aveţi la dispoziţie mai multe opţiuni.

Energie termică ieftină cu panourile solare cu tuburi vidate sau puffere

Panouri fotovoltaice electrice

Panouri fotovoltaice electrice

Una dintre ele este instalarea de panouri solare cu tuburi vidate si boilere solare. Pentru a vă putea folosi de aceste panouri la randamentul maxim, cel mai bine este să le achiziţionaţi la set cum ar fi pufferul de 2500 litri şi 1 serpentina cu panouri solare. Acesta este ideal pentru instituţii publice, fiind capabil să alimenteze clădiri mari. Panourile cu tuburi vidate sunt cunoscute ca având cel mai bun aport de energie termică, iar boilere solare reprezintă o sursă de apă sigură, ţinând cont de radiaţia bună a judeţului.

Energie electrică obţinută cu panourile fotovoltaice sau cu turbinele de curent eolian

Turbină de curent eolian

Turbină de curent eolian

Şi energia electrică poate fi obţinută cu ajutorul razelor solare. Spre exemplu se pot utiliza panourile fotovoltaice electrice. Pentru a asigura funcţionarea la putere maximă a panourilor fotovoltaice, tot ce trebuie să faceţi e să dispuneţi de o zonă liberă de umbrire, pentru că soare generos există în Prahova.

O alternativă la panourile fotovoltaice poate fi turbina de curent eolian, extrem de favorabilă pentru cei care deţin proprietăţi izolate şi au consum mare de energie. Aceste tip de turbine eoliene funcţionează chiar şi atunci când vântul este slab, adică de la 2.2m/s. Dacă vă decideţi să achiziţionaţi o astfel de turbină eoliană consideraţi problema energiei electrice dispărută pentru câţiva zeci de ani.

Exista sute de produse pe esolar.ro dintre care poţi alege unul potrivit nevoilor tale. Nu trebuie sa te pricepi la instalare pentru ca montajul ţi-l face solar-service.ro

Share.

Lasa un raspuns