Sibiu, locul unde energia convenţională are o competiţie serioasă prin panouri solare, panouri fotovoltaice si turbine eoliene

0

Se poate spune că Sibiul este un oraş verde

Set boiler cu panouri solare

Set boiler cu panouri solare

Sibiu este primul oraş din ţară ce va face parte din programul Smart City, program ce are în vedere ecologizarea unor parţi din oraş. Programul presupune instalarea si utilizarea de panouri solare, panouri fotovoltaice şi turbine eoliene şi multe altele în vederea gestionării cât mai eficiente a consumului de energie electrică şi termică. Proiectul este în discuţii de anul trecut şi urmează să fie implementat începând din acest an. Dar asta nu e tot. Sibiul a început să fie eco friendly de mai mult timp. Încă de acum doi ani se plănuia construcţia unui parc fotovoltaic de 3MW şi a unui parc eolian. Aşa că, dacă acum trei ani sibienii păreau sceptici, şi foarte putini au îndrăznit să-şi depună dosarul pentru casa verde, acum lucrurile s-au schimbat.

Prin urmare, dacă sunteţi din Sibiu, puteţi vedea cu ochii dumneavoastră că nu trebuie să vă temeţi să investiţi în energia regenerabilă, mulţi alţii au făcut-o deja. Ba mai mult, se preconizează că până în 2020 energia alternativa va fi un concurent serios pentru energia convenţională.

În Sibiu se instalează panouri solare termice şi panouri fotovoltaice

Aşadar aflaţi că panourile solare sunt o investiţie foarte bună. Acest tip de panouri au un randament foarte mare dacă sunt panouri solare cu tuburi vidate. Acestea se pot lua la pachet cu boilere solare, iar împreună pot scuti o familie de achiziţionarea unei microcentrale electrice sau de plata facturilor uriaşe la gaz. Ele funcţionează între 9 şi 12 luni pe an oferind necesarul de apă caldă şi parţial aport la încălzire.

Pe de altă parte, pentru partea de energie electrică, cei din Sibiu pot să apeleze la panouri fotovoltaice. Construite şi perfecţionate de a lungul a peste 60 de ani, panourile fotovoltaice monocristaline, pot oferi energia electrică necesară singure, sau împreună cu o instalaţie eoliană. Funcţionând ca orice alt sistem generator de energie electrică, sistemele fotovoltaice însă nu necesită realimentare, nu sunt poluante, iar timp de 30 de ani necesită operaţii minime de întreţinere.

Turbinele eoliene, de ajutor

Sisteme eoliene pentru case

Sisteme eoliene pentru case

Sistemele din panouri fotovoltaice pot fi ajutate de instalaţiile eoliene. Astfel, dacă nu folosiţi mult curent pe timp de noapte, puteţi utiliza cu încredere un sistem eolian mic pentru casă. Aceste turbine eoliene sunt utile mai ales celor care au casele la o distanţă mare de oraş, iar posibilitatea conectării la reţeaua naţională este scăzută. Astfel dacă sunteţi proprietar a unei cabane, case de vacanţă sau deţineţi un teren agricol la depărtare de oraş unde aveţi un adăpost, este bine să ştiţi că un astfel de sistem cu o turbină eoliană vă scapă de orice bătaie de cap, fiind uşor de instalat având un preţ redus.

Dacă sunteţi convinşi de prezentare nu trebuie să căutaţi mult produsele, acestea aflându-se pe esolar.ro În plus, si montajul nu unor astfel de produse pentru energie alternativă poate fi facil daca se apeleaza la solar-service.ro

Share.

Lasa un raspuns