Află avantajele unei locuințe ecologice cu boilerul solar pentru apă caldă Ideval

1
Boiler solar pentru apă caldă Ideval

Boiler solar pentru apă caldă Ideval

Locuințele ecologice nu mai sunt de multă vreme o modă în arhitectură și design. Astăzi, ele reprezintă posibilitatea de a avea un cămin eficient din punct de vedere energetic și, totodată, prietenos cu mediul înconjurător.

Metodele convenționale de construcție a unei locuințe s-au dovedit eficiente pentru a asigura un cămin sigur și, din acest motiv, oamenii nu și-au construit case ecologice.  Totuși, lucrurile aveau să se schimbe foarte mult, în special în ultimele două decenii.

Astăzi, omenirea se confruntă cu mari provocări — poluare, schimbări climatice și  energie tot mai scumpă din cauza cererii ridicate. Astfel, nu e de mirare că ne îndreptăm atenția tot mai mult asupra surselor regenerabile de energie. Iată câteva dintre avantajele unei locuințe ecologice:

Eficiența energetică

Când spui locuință ecologică spui, automat, eficiență energetică. Locuințele ecologice eu marele avantaj de a reduce foarte mult consumul de energie. Izolația, ferestrele performante și sistemele solare contribuie enorm la economisirea sumelor de bani date la utilități. De asemenea, și energia hidro și cea eoliană pot fi utilizate pentru eficientizarea locuinței.

Valoare de proprietate ridicată

Construcțiile verzi au un cost redus de energie și, prin urmare, utilizarea apei, energiei electrice și a gazului este mică, datorită sistemelor solare. Aceste componente durabile sunt extrem de importante în evaluarea unui imobil, ele fiind capabile să ridice prețul locuinței respective foarte mult.

Utilizarea eficientă a apei

Un consum responsabil al apei reprezintă un alt avantaj al construcțiilor ecologice. În casele construite în mod convențional apa este pierdută prin irigare și prin scurgeri la dușuri și la toaletă — doar cea de la toaletă însumează, în medie, 90 litri pierduți în fiecare zi.

Casele verzi folosesc sisteme de reciclare a apei de ploaie însoțite de sisteme solare pentru apă caldă menajeră, tehnologii care oferă utilizatorului necesarul de apă caldă menajeră, oricând este nevoie.

Boilerul solar apă caldă Ideval KSS 600.2 NHS

Sistemul de încălzire bazat pe căldura solară nu are aceeași intensitate pe parcursul zilei. Astfel, pentru a contracara aceasta discontinuitate este foarte utilă folosirea unui boiler solar pentru apă caldă care să stocheze toată energia solară captată și să o redea instalației de căldura atunci când apa se răcește.

Boilerul solar pentru apă caldă Ideval KSS 600.2 NHS este potrivit pentru prepararea apei calde menajere în combinație cu panouri solare plane sau cu tuburi vidate, centrale pe lemne și surse de căldură convenționale. Datorită limitării volumului de apă de 30-50 de litri din serpentină nu sunt necesare măsuri de precauție împotriva riscului de legionella.

Mai multe sisteme solare pentru apă caldă menajeră găsiți pe esolar.ro

Share.

Un comentariu

  1. Pingback: Panouri solare cu puffer pentru energie ieftină | eSolar.ro

Lasa un raspuns