Alba Iulia, o zonă atractivă pentru investiţii în panouri solare fotovoltaice, centrale eoliene şi centrale pe peleţi

0

Judeţul Alba nu este unul străin în ceea ce priveşte investiţiile în energie regenerabilă, atât în ceea ce priveşte energia solară, energia eoliană şi energia termică pe bază de ardere. Poate pentru că cele mai vechi invenţii din lume sunt cele mai profitabile şi cele mai puţin dăunătoare mediului înconjurător.

Surse ecologice pentru producerea energiei electrice şi termice

Instalaţie eoliană pentru casă

Instalaţie eoliană pentru uz casnic

Turbinele eoliene, una dintre cele mai vechi forme de energie alternativă folosite în lume, fiind parte din evoluţia binecunoscutelor mori de vânt folosite mai ales pentru pomparea apei şi irigaţiilor, au ajuns azi să fie printre cele mai populare surse de energie alternativă, generând electricitate. Tot printre sursele foarte populare de energia alternativă se numără şi panourile solare. Acestea folosesc lumina şi căldura generată de soare pentru a oferi oamenilor lucruri fără de care nici nu ne mai imaginăm că am putea trăi: apă caldă, lumină şi căldură. Toate acestea se folosesc din plin şi în judeţul Alba, în prezent fiind în diferite stadii de realizare în jur de 16 proiecte de parcuri fotovoltaice şi eoliene. Cel mai mare parc de fotovoltaice din judeţ urmează să fie construit la Teiuş, unde se vor investi aproximativ 72 de milioane de euro. În plus, în judeţul Alba există deja patru clădiri ale administraţiei locale care funcţionează cu energie solară. Şi turbinele eoliene îşi fac loc pe cerul din Alba, fiind o parte importantă a producerii de energie electrică.

Apă caldă menajeră cu panourile solare nepresurizate

Panouri solare cu tuburi vidate

Panouri solare termice

Astfel, dacă sunteţi din judeţul Alba şi doriţi să utilizaţi o sursă de încălzire a apei neconvenţională, dar nu doriţi să investiţi sume fabuloase în acest proiect, puteţi apela cu încredere la panourile solare nepresurizate, de vară. Acestea sunt alcătuite din panouri solare gravitaţionale şi rezervor de peste 200 de litri. Ele au un principiul de funcţionare simplu, apa este încălzită de panourile solare, iar prin cădere ea ajunge la robinetele utilizatorilor.

Centrale pe peleţi pentru încălzire ieftină

Centralele pe peleţi, lemne sau biomasă sunt o altă modalitate foarte profitabilă de a obţine aportul necesar de energie termică protejând în acelaşi timp mediul înconjurător. Ele sunt soluţia optimă pentru spaţiile mari, fie ele comerciale sau nu. Ele pot asigura aportul de energie termică pentru 700 mp. Iar, pe lângă faptul că e ecologic, combustibilul folosit de ele este mult mai ieftin, contribuit astfel la reducerea sau la eliminarea facturii da gaz metan.

Centrale pe peleţi pentru încălzire ieftină

Centrale pe peleţi pentru încălzire ieftină

Energie electrică eco cu panouri fotovoltaice şi instalaţii eoliene

Panouri solare fotovoltaice cu celule policristaline

Panouri solare fotovoltaice cu celule policristaline

Dacă doriţi să ecologizaţi partea electrică a locuinţei voastre, o soluţie la îndemâna oricui sunt panourile fotovoltaice. De exemplu, panourile fotovoltaice electrice sunt ideale pentru locuinţă, casă la ţară sau cabană, ele fiind de ajutor mai ales atunci într-un loc în care consumul de energie nu este mare. Cu toate aceste, dacă e nevoie de o tensiune mai mare, se pot instala mai multe panouri fotovoltaice.

De asemenea, cei care dispun de loc suficient pentru a-şi instala o aplicaţie pe sol, pot apela cu încredere la instalaţiile eoliene casnice. Reprezentând un mod suficient pentru a produce energie electrică pentru nevoile cotidiene, instalaţiile eoliene oferă ajutor atunci când cei aflaţi la distanţă de zonele racordate la reţeaua naţională doresc curent.

Detalii tehnice, mai multe informaţii, dar şi mai multe produse găsiţi pe esolar.ro. De montajul acestora se ocupă partenerii de la solar-service.ro

Share.

Lasa un raspuns