Eficiența panourilor fotovoltaice monocristaline 245 W, de necombătut

0

Panourile fotovoltaice monocristaline 245 W au fost și sunt și în prezent prima alegere când vine vorba de un sistem fotovoltaic eficient. Acestea sunt printre cele mai vechi, cele mai eficiente și mai de încredere moduri de a produce energie electrică de la soare.

Motive sunt cu duiumul. Celulele monocristaline sunt considerate celule de înaltă eficiență și sunt fabricate dintr-un singur cristal de siliciu, unul ultra pur. Celulele solare pure sunt octogonale, astfel încât nu există spațiu nefolosit în colțuri. De asemenea, panourile fotovoltaice monocristaline 245 W sunt puțin mai mici decât panourile policristaline de aceeași putere, însă acest lucru e vizibil doar la instalațiile solare la scară industrială.

Eficiență dovedită a panourilor fotovoltaice monocristaline 245 W

Panouri fotovoltaice monocristaline 245 W preț

Panouri fotovoltaice monocristaline 245 W

Într-adevăr, celulele monocristaline sunt de obicei puțin mai scumpe, însă doar din cauza faptului că sunt mai dificil de fabricat. Ele se deosebesc de celelalte panouri solare și din punct de vedere al aspectului, le puteți recunoaște ușor prin culoarea lor neagră sau albastru irizat.

Avantajul celulelor unicristaline este că ele operează mai eficient în condiții de lumină slabă, față de panouri policristaline. Vă întrebați, probabil, cât de eficient. Ei bine, experții în tehnologii solare spun că panourile fotovoltaice monocristaline 245 W produc anual cu aproximativ 0.5%, mai multă energie decât panourile solare policristaline, de acceași putere.

Unii specialiști în tehnologii solare susțin că panourile solare care folosesc celule solare monocristalice pot obține o eficiență de 21%, în timp ce alte tipuri de celule mai puțin costisitoare, inclusiv cele policristaline sau cu film subțire sunt capabile să asigure o eficiență de doar 10%.

Panouri fotovoltaice monocristaline 245 W, panouri solare desăvârșit

Siliciul cu un singur cristal este considerat cea mai importantă tehnologie din ultimele decenii, ba mai mult, specialiștii din domeniu numesc perioada dezvoltării siliciului „epoca de siliciu”. Acest lucru se întâmplă deoarece disponibilitatea elementului chimic la un cost accesibil pentru toți are o importanță covârșitoare pentru dezvoltarea tehnologiilor solare.

Panourile fotovoltaice monocristaline 245 W pot fi utilizate nu numai în instalații fotovoltaice rezidențiale, ci și la rulote, pentru ca dumneavoastră să vă bucurați de energie curată și în vacanță.

Descriere panouri fotovoltaice monocristaline 245 W

Panourile fotovoltaice monocristaline 245 W de dimensiuni mai mari pot fi instalate pe acoperișul unei rulote și pot genera suficientă energie pentru a fi independent într-o vacanță. Aceste panouri fotovoltaice monocristaline 245 W sunt foarte apreciate de cei care petrec un concediu împreună cu familia într-o excursie proactiva.

Mai multe informații despre panourile fotovoltaice monocristaline 245 W, dar și despre alte panouri fotovoltaice monocristaline găsiți pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns