Geantă solară cu celule fotovoltaice pentru cei aflaţi mereu în mişcare

0

Cu toate că nu ne gândin prea mult la acest lucru, energia este esenţială în viaţa noastră. Omul modern depinde de energie în activităţile de zi cu zi exact în măsura în care organismul are nevoie de energie pentru a funcţiona cum trebuie. Desigur, în trecut, până la apariţia electricităţii, oamenii s-au descurcat şi fără ea, însă dacă am face un exerciţiu de imaginaţie şi ne-am gândi cum ar arăta lumea fără această resursă, imaginea nu ar fi tocmai plăcută.

Dezvoltarea gadgeturilor – apariţia gadgeturilor solare

Geantă solară cu celule fotovoltaice pentru încărcare dispozitive

Geantă solară cu celule fotovoltaice pentru încărcare dispozitive

În prezent, în era în care tehnologiile se dezvoltă mai rapid decât oricând, am devenit cu toţii dependenţi de gadgeturi. Că acest lucru este unul pozitiv sau nu, rămâne la latitudinea ficăruia. În anii ’60, filozoful canadian Marshall McLuhan a fost printre primii oameni – dacă nu chiar primul – care au vorbit despre gadgeturi. În lucrarea sa absolut extraordinară „Cum să înţelegem media. Extensiile omului”, acesta intuia că gadgeturile (de la jocuri la aparatul de fotografiat) nu sunt altceva decât extensii ale omului, o continuare a acestuia, implicit o parte din om. Şi, după cum era de aşteptat, a avut dreptate! Cu toţii le folosim şi nu ne-ar fi totuna fără ele. Partea bună în dezvoltarea tehnologiilor este că avem alternative. Resursele pământului sunt limitate, iar dezvoltarea tehnologiilor curate e mană cerească. Aşa au apărut şi gențile solare, dispozitive care ne asigură energie oriunde ne-am afla, fără să avem un impact negativ asupra mediului înconjurător. Unul dintre acestea este geanta solară pentru laptop, un accesoriu îmbrăţişat încă de la apariţia lui de către iubitorii de gadgeturi, dar şi de persoanele active, care preferă să îşi desfăşoare activitatea în natură sau în locuri neconvenţionale.

Încărcător solar pentru laptop tip geantă cu celule fotovoltaice

Generatorul Solar-Notebookbag aparţine VOLTAIC. Acest generator este un încărcător solar de tip geantă, ce poate încărca toate dispozitivele electronice mobile cu energie solară. VOLTAIC foloseşte celule solare cristaline, pentru a echipa genţile sale. Avantajul celulelor solare cristaline în reprezintă eficienţa maximă, de până la 20%, zona mică a genţii fiind suficientă pentru a genera energia solară de care aveţi nevoie pentru a vă încărca chiar şi un notebook. Cele mai frecvente adaptoare pentru telefoane mobile, camere video şi notebook-uri sunt deja incluse. Panoul solar este de 16W putere!

Cum funcţionează o geantă cu încărcător solar?

Stând o oră în soare cu această geantă solară, aveţi energia necesară pentru a ţine laptopul deschis timp de 45 de minute! Bateria extinde autonomia laptop-ului de două ori şi poate încărca un smartphone de 8 ori! Încărcătoarele VOLTAIC sunt concepute ca încărcătoare universale astfel încât sunt compatibile cu o listă de mii de dispozitive.

Mai multe gadgeturi solare şi tehnologii curate vă stau la dispoziţie pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns