În Arad energia regenerabilă se regăseşte în tot mai multe case cu ajutorul panourilor solare, turbinelor eoliene si a panourilor fotovoltaice

0
Set de panouri solare Idella

Set de panouri solare Idella

Primele raze aveau să fie captate pentru energie solară încă de acum trei ani în judeţul Arad. Tot atunci primele adieri de vânt aveau să fie folosite pentru energie eoliană. În acea perioadă mai multe primării din Arad au depus proiecte pentru a obţine fonduri pentru construcţia de parcuri fotovoltaice de producere a energiei electrice, sperând bineînţeles la economii la buget prin reducerea valorilor factorilor la energia electrică. În plus, tot prin 2010, 36 de hectare de pământ au fost scoase la licitaţie pentru realizarea unui parc eolian. Investitorii în energia regenerabilă şi-au întors atunci privirea şi către vestul României.

Energie regenerabilă în Arad

De atunci energia verde se regăseşte în casele arădenilor. Totuşi, dacă sunteţi din Arad şi doriţi ca energia regenerabilă să fie pentru dumneavoastră mai mult decât subiectul unor materiale de presă, puteţi începe să faceţi primii paşi spre a avea propriile panouri solare, turbine eoliene şi panouri fotovoltaice. Bineînţeles că primul pas spre a îndeplini acest scop este cercetarea de piaţă. Cu toate acestea, pentru început este bine să ştiţi următoarele lucruri.

Încălzire eco cu panourile solare plane

Panourile solare termice pot să confere independenţă din punct de vedere al energiei termice. Pentru asta aveţi nevoie de panouri solare plane. Panourile solare plane au o suprafaţă absorbantă destul de mare, deci pot funcţiona cu uşurinţă chiar şi când lumina este slabă. De asemenea, nu necesită întreţinere atât de mare, deci sunt perfecte pentru casa de la ţară sau cea de vacanţă sau chiar şi pentru domiciliu, în cazul în care nu aveţi posibilitatea să le curăţaţi. Materialele din care sunt construite acestea garantează o perioadă de viaţă îndelungată, deci nu veţi regreta investiţia. În plus, nu există pierderi foarte mari de energie datorită izolaţiei termice foarte bune.

Energie electrică ieftină şi accesibilă, datorită panourilor fotovoltaice şi microcentralelor eoliene

Baterie cu încărcare solară pentru electronice portabile

Baterie cu încărcare solară pentru electronice portabile

În ceea ce priveşte produsele fotovoltaice, aflaţi că puteţi folosi energia acumulată de panourile fotovoltaice chiar cu un produs de buzunar. Este vorba despre bateria cu încărcare solară pentru electronice portabile. Astfel scăpaţi de grija de a purta o grămadă de încărcătoare cu dumneavoastră, dar şi de grija de a fi mereu lângă o priză când telefoanele sunt pe cale să se descarce. Acest gadget funcţionează pe bază de cablu USB şi este uşor cât un pachet de cărţi.

În ceea ce priveşte energia electrică de acasă, o bază foarte bună sunt microcentralele eoliene. Acestea sunt ideale pentru zonele joase, cu vânt suficient cum este Aradul. Acest tip de generatoare eoliene se folosesc cu precădere la casele de vacanţă, unde consumul de energie este redus, dar odată instalate, microcentralele eoliene oferă independenţă energetică utilizatorilor.

Aceste produse, dar şi multe altele din aceiaşi gamă puteţi găsi la un click distanţă, pe esolar.ro, iar pentru montaj puteti apela cu încredere la solar-service.ro.

Share.

Lasa un raspuns