În Drobeta Turnu Severin-Mehedinţi nu lipsesc eolienele, panourile solare, panouri fotovoltaice, sau centralele pe peleţi

0
Pachet panouri solare cu tuburi vidate și boiler termoelectric

Pachet panouri solare cu tuburi vidate și boiler termoelectric

După cum se ştie, în România mai toate oraşele s-au împrietenit cu tehnologia ecologică. Drobeta Turnu Severin, şi tot judeţul Mehedinţi se află şi ele pe listă. Încă din 2009, 42 de turbine aveau să se învârtă în orizontul din Mehedinţi. În acest fel, s-a încercat producerea a 84 MW de energie regenerabilă, adică aproape jumătate din cât produce hidrocentrala de la porţile de fier. Dar energia regenerabilă din Mehedinţi nu se rezumă la asta, energia solară prinzând din urmă laurii adunaţi de cea eoliană. Astfel, anul trecut se anunţau investiţii de 35 de milioane de euro pentru amenajarea unui parc fotovoltaic pentru obţinerea unei energii electrice curate.

Astfel, locuitorii judeţului Mehedinţi au certitudinea că pot investi în resursele regenerabile fără a sta pe gânduri. De asemenea, ei pot să alegă să folosească energie verde şi pentru a obţine energie termică, fie cu ajutorul panourilor solare termice, fie cu ajutorul centralelor pe peleţi.
Pentru aceste investiţii, mai precis, pentru instalarea de panouri solare, mehedinţenii sunt încurajaţi şi de autorităţi prin programul casa verde, program ce ajută financiar oamenii care sunt hotărâţi să investească în energia verde.

Panouri solare cu tuburi vidate și centrale pe peleți pentru încălzire

Centrale pe peleți

Centrale pe peleți

Dacă vă număraţi printre cei care cochetează cu această idee, aflaţi că setul de panouri solare cu tuburi vidate cu boiler vă pot ajuta cu aportul necesar de apă caldă de care aveţi nevoie. Astfel, tot ceea ce aveţi nevoie este spaţiul suficient deasupra casei, iar de restul se ocupă panourile solare cu tuburi vidate. Acestea sunt colectoare ce adună radiaţiile solare şi o transformă în energie termică. Ele sunt renumite pentru randamentul pe care îl au şi sunt perfecte pentru Mehedinţi, funcţionând cel mai bine în zone cu temperaturi medii, pentru că nu există riscul de supraîncălzire.

Dacă nu dispuneţi de spaţiu pe acoperiş şi doriţi ca totuşi să vă aprovizionaţi cu energie termică ecologică, puteţi să acordaţi o şansă centralelor pe peleţi. Peleţii provin din deşeuri lemnoase şi sunt o sursă de energie ieftină. În plus, autonomia lor este foarte ridicată putând ajunge chiar şi la o lună sau două în funcţie de depozitul de peleţi şi de automatizarea centralei termice.

Energie electrică verde cu panouri fotovoltaice și eoliene

Panou fotovoltaic cu celule monocristaline

Panou fotovoltaic cu celule monocristaline

Dacă, pe de altă parte, doriţi ca în casa dumneavoastră şi energia eletrică să fie regenerabilă, după modelul parcului fotovoltaic şi al celui eolian,trebuie să vă decideţi între două posibilităţi: un hybrid de panouri fotovoltaice şi eoliene sau instalarea fie a panourilor fotovoltaice fie a turbinei eoliene în colaborare cu sursele de energie convenţională.

Astfel, dacă ideea utilizării unui panou fotovoltaic este cea care v-a cucerit, trebuie să ştiţi că ea vă poate fi de mare ajutor şi în cazul unei afaceri. Spre exemplu, panoul poate ajuta la supravegherea proprietăţii pe timp de noapte prin alimentarea cu curent a camerelor video. Dar utilitatea panoului fotovoltaic cu celule monocristaline nu se opreşte aici. Acesta poate întreţine şi sistemele de securitate sau alarmă, ori alte echipamente de supraveghere.

Şi varianta instalării unei turbine eoliene care poate ajuta cu furnizarea unui tip de energie electrică ecologic, ieftin dar şi performant, modelele mai vechi fiind îmbunătăţite pentru a avea randament maxim. În acest fel, nu trebuie să vă mai faceţi griji pentru zilele cu mai puţin vânt. Modelele de turbine eoliene noi funcţionează chiar şi la viteze mai mici. Totuşi, trebuie să ştiţi că este mai bine să vă achiziţionaţi şi acumulatori de energie pentru a dispune de autonomie o perioadă mai îndelungată.

Produsele enumerate mai sus se pot achizitiona de pe esolar.ro, montajul putand fi asigurat la cerere de catre solar-service.ro

Share.

Lasa un raspuns