Pachetul de panouri solare germane ISMO, o investiție mică într-un sistem solar de încălzire a apei desăvârșit

1

Sistemele solare de încălzire a apei utilizează energia solară — o sursă de energie regenerabilă și inepuizabilă — pentru a încălzi apa caldă menajeră. Un asemenea sistem are numeroase avantaje și funcționează într-un mod simplu.

Aceste sisteme solare de încălzire a apei folosesc panouri solare numite colectoare, care sunt montate pe acoperiș. Panourile, prin energia solară, încălzesc apa care este stocată într-un rezervor de apă caldă. Aceste colectoare pentru încălzirea apei sunt de două feluri: panouri solare cu tuburi vidate și panouri solare plane, care pot fi fixate pe țiglele casei sau integrate în acoperiș.

De ce să investești într-un sistem ecologic de încălzire a apei? Motivele sunt nenumărate!

Un avantaj major ale acestor sisteme solare constă în faptul că ele contribuie la reducerea dependenței de combustibilii fosili, îmbunătățind totodată independența noastră energetică, în condițiile în care facturile de utilități sunt tot mai mari.

Sistemele ecologice de încălzire a apei sunt foarte rentabile, au o perioadă de amortizare bună, în medie între 5 și 10 ani și au costuri de întreținere foarte reduse. Mai mult decât atât, durata medie de viață a sistemelor solare de încălzire a apei este de 20 ani, mult mai mult decât de sistemele de încălzire cu gaz sau cele electrice.

Pachetul de panouri solare germane ISMO are toate calitățile unui sistem complet

Kit panouri solare plane de calitate germană cu boiler pentru încălzirea ecolgică a apei menajere

Pachet panouri solare plane ISMO cu boiler 1 serpentină

Un alt avantaj al acestor sisteme este faptul că ele acoperă aproximativ jumătate din nevoia proprietarului de apă caldă menajeră pe tot parcursul anului, iar în timpul lunilor de vară pot acoperi integral cerințele de apă caldă menajeră.

Pentru a profita din plin de apă caldă menajeră aveți nevoie de un rezervor de apă caldă pentru a stoca căldura produsă și de care nu aveți nevoie la un moment dat. Apa poate fi apoi folosită după cum are nevoie utilizatorul.

Pachetul de panouri solare germane ISMO dispune de toate elementele necesare pentru un sistem solar de încălzire a apei eficient. Pachetul cuprinde două panouri solare plane Idella Smarty One fabricate în Germania, un boiler termoelectric orizontal cu o serpentină, de 150 litri, o stație solară germană Idroline cu grup de pompare complet echipat, un controler Idesol cu doi senzori PT 1000, plus toate accesoriile necesare la instalarea lui.

Panouri solare pachet ISMO 2×1 – 150.1TEH

Cei care locuiesc la casă și au o familie de patru persoane își pot procura apa caldă menajeră într-un mod ecologic cu ajutorul setului de panouri solare plane cu boiler termoelectric ISMO 2×1. Ei pot verifica numărul optim de panouri necesare încă de la început, cu ajutorul unei simulări computerizate oferită de un soft profesionist. Astfel, în funcție de nevoi, utilizatorii se asigură ca nu subdimensionează sau supradimensionează sistemul. Montajul sistemului de panouri solare se face de către o firmă de instalatori profesioniști.

Mai multe pachete solare și alte tehnologii verzi sunt disponibile pe esolar.ro

Share.

Un comentariu

Lasa un raspuns