Tulcea, locul unde energia verde e în floare cu ajutorul, panourilor solare fotovoltaice, a eolienelor şi a centralelor pe peleţi

3

Judeţul Tulcea – un imens potenţial eolian

Eoliană pentru uzul rezidenţial

Eoliană pentru uzul rezidenţial

Energia neconvenţională din judeţul Tulcea aproape că nici nu mai are nevoie de prezentări. Cu toţii ştim că în Tulcea se învârt o mulţime de eoliene, că ţinutul Dobrogei nu e străin de energia verde. Astfel că, un singur parc cu 88 de turbine şi 200 MW poate produce suficientă energie cât pentru aproximativ 350000 de case din România. Cu un imens potenţial eolian, judeţul Tulcea este demult vizat de către investitorii în energia eoliană care îşi doresc instalarea de centrale eoliene. Cu toate acestea, drumul până la reuşită nu a fost uşor iar din cauza aprobărilor obţinute greu, până în 2010 existau doar 7 turbine eoliene în judeţ. Şi dorinţa de a avea case verzi este mare în judeţul Tulcea. Aşadar, în 2010, aproape 180 de locuitori ai Tulcei şi-a depus dosarele pentru a primi finanţare pentru proiectul Casa verde. Dintre acestea 17 s-au concretizat în proiecte care furnizează şi acum energie solară caselor din Tulcea. Prim urmare primii paşi spre o energie electrică şi termică mai curată au fost făcuţi deja. Restul depinde de viitorii investitori şi de oamenii simpli care îşi doresc o astfel de energie.

Dacă vă număraţi printre ei, trebuie să ştiţi că aveţi mai multe opţiuni atât în ceea ce priveşte energia termică, cât şi în ceea ce priveşte energia electrică.

Energie electrică cu kiturile de panouri fotovoltaice policristaline şi turbine eoliene

Kit cu panouri fotovoltaice policristaline off grid

Kit cu panouri fotovoltaice policristaline

Pentru energia electrică puteţi alege panourile solare fotovoltaice care oferă aportul de energie necesar unei familii, unei instituţii sau unei afaceri pentru că judeţul Tulcea se bucură de suficient soare pentru a garanta acest lucru. Astfel, un kit de panouri fotovoltaice policristaline vă poate asigura energia electrică necesară bărcilor, rulotelor, autorulotelor sau chiar şi cabanelor sau adăposturilor. Un astfel de kit este capabil să acumuleze un total de 500 W de energie, fiind un kit fotovoltaic de sine stătător. Acumulatorul său se încarcă complet în şase zile, iar folosit zilnic acesta oferă aproximativ 60-150 W pe zi.

Bineînţeles că atunci când vorbim de aportul de energie electrică, nu se poate să nu luăm în considerare şi obţinerea lui cu ajutorul turbinelor eoliene. Totuşi, ne este nevoie de o muncă atât de îndelungată şi de o investiţie atât de mare precum necesită parcurile eoliene. Astfel, o eoliană pentru casă de 600 W este capabilă să genereze suficient curent pentru a oferi posibilitatea utilizării electronicelor necesare, dar şi pentru a întreţine iluminatul electric. Ele sunt extrem de utile pentru case pentru că sunt foarte silenţioase.

Energie termică ecologică cu panouri solare nepresurizate şi cazanele pe lemne

Panouri solare nepresurizate

Panouri solare nepresurizate

Pentru o sursă de apă caldă ieftină, cel mai convenabile sunt panourile solare nepresurizate. Acestea sunt mult mai ieftine decât celelalte surse de apă caldă. În plus, ele funcţionează pe un principiu simplu: apa este încălzită într-un rezervor instalat la înălţime apoi prin cădere ea ajunge la robinetele utilizatorilor. De asemenea, aceasta este uşor de instalat şi oferă posibilitatea reglării temperaturii apei.

Cazan pe combustibil solid, lemne şi cărbuni

Cazan pe combustibil solid, lemne şi cărbuni

O altă posibilitate pentru aportul de apă caldă şi încălzire este cazanul pe lemne, combustibil solid şi cărbuni. Această sursă de energie termică este ceva mai scumpă dar şi avantajele utilizări ei sunt pe măsură. Acestea includ atât economii financiare cât şi confort. Energia termică astfel obţinută este mult mai ieftină decât cea obţinută cu ajutorul gazului metan. Cazanul poate fi montat fie la o pensiune, fie la o cabană.

Produsele prezentate sunt disponibile pe esolar.ro iar instalarea lor o face solar-service.ro

 

Share.

3 comentarii

 1. Gheorghe Mihai on

  Buna ziua , ma numesc mihai as dori citeva lamuriri, am cunparat o instalatie hibrid solr de 1kw, as dori ceva informatii, ce baterii sa cunpar pentru aceasta deoarece bateriile nu sint inkluse in kit, si ce aparate electrocasnice pot folosi cu acest kit , si cum se kalculeaza ,1kw curent , produce pe ora, pe zi, pe luna etc,va multumesc anticipat , cu respect Mihai

  • Buna ziua,

   Va multumesc pentru interesul acordat produselor noastre. Va rog sa-mi trimiteti pe email modele de produse achizitionate. Ne vom documenta si va vom trimite raspuns in cel mai scurt timp.

   Suntem la dispozitia Dvs.
   http://www.esolar.ro

   • Gheorghe Mihai on

    Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra , m,am documentat as avea nevoie de acumulatori cu gel pentru stocarea energiei si montarea instalatiei in lokalitatea Murigiol va voi contacta la momentul oportun respectin in okonbrie, va multumesc cu respect Mihai ,

Lasa un raspuns