Turbinele eoliene – o sursă sigură, ieftină și nepoluantă de curent electric!

0

Ce sunt turbinele eoliene și la ce se întrebuințează?

Instalaţii eoliene pentru case

Instalaţii eoliene pentru case

turbină eoliană  transformă energia vântului în energie mecanică, iar aceasta la rândul ei poate fi schimbată în energie electrică. În zonele în care nu există o rețea de alimentare cu energie electrică sau funcționarea acesteia este deficitară, turbinele eoliene reprezintă o soluție  alternativă, ideală pentru a fi luată în calcul.

Turbinele eoliene sunt sisteme complet ecologice întrucât folosesc surse regenerabile, respectiv puterea vântului, care este o sursă inepuizabilă. În plus, atunci când sunt puse în funcțiune, turbinele eoliene nu produc emanații de gaze sau resturi de materiale nocive.

Turbina eoliană de 1 KW este cel mai ușor de instalat și de un real folos într-o gospodărie și mai ales pentru camping. Energia electrică produsă de turbinele eoliene de 1000 de W poate fi stocată în acumulatori și refolosită ulterior. Turbinele eoliene de 1KW prezintă avantajul de a funcționa și în timpul nopții dacă este să ne raportăm la panourile solare fotovoltaice care funcționează doar în timpul zilei.

Care sunt avantajele utilizării energiei eoliene?

Energia eoliană este una dintre energiile regenerabile iar emisia de substanțe poluante este zero datorită faptului că nu se ard combustibili. În ceea ce privește costurile, acestea sunt  reduse.

Costul energiei electrice produse în centralele eoliene moderne a scăzut semnificativ în ultimii ani, și se preconizează o scădere și mai mare deoarece se pun în funcțiune tot mai multe unități eoliene cu putere din ce în ce mai mare.

Alegerea turbinelor eoliene – primul pas spre obținerea energiei electrice!

Turbine eoliene mici

Turbine eoliene mici

Instalațiile eoliene pentru casă RTL 1803-24V-48W-276W-720W sunt recomandate pentru folosirea la case. Orice formă simplă de vânt asigură energia de care consumatorii au nevoie. Acest produs este recomandat pentru sisteme permanente și oferă o modalitate sigură de încărcare a bateriilor în locații îndepărtate și dificil de accesat.

Această instalație eoliană poate fi folosită ca sistem stand-alone sau în combinație cu panouri solare fotovoltaice și/sau cu un generator diesel pentru a crea propriul sistem complet de energie electrică.

Dacă vă întrebați la ce pot folosi aceste instalații solare și care sunt întrebuințările lor, acestea pot încărca bateriile, sunt ideale pentru sistemele rezidențiale, clădiri agricole sau stații de emisie Radio/TV. Situațiile în care este nevoie de energie electrică sunt diversificate și nelimitate.

Prețul unor astfel de instalații ajunge la 2,548.20 euro, preț cu TVA inclus, dar având în vedere  calitatea și eficiența acestora, investiția este pe măsura beneficiilor.

Pentru încărcarea bateriilor în locuri îndepărtate și dificil de accesat, turbinele eoliene mici RTL 504-12V-3W-24W-44W sunt cele mai indicate. Turbinele eoliene mici RTL 913 pot fi folosite pentru instalatii temporare pe sol, de exemplu pentru caravane și rulote. Aceste tipuri de instalații dispun de 6 elice și pornesc la vânt de 2.5 m/s.

Prețul acestor turbine ajunge la suma 487.32 euro, preț cu TVA inclus, iar despre achiziție nu se poate spune decât faptul că este o investiție pe termen lung.

Turbinele eoliene încep să fie din ce în ce mai căutate. Unul dintre cele mai importante avantaje constă în faptul că nu necesită întreținere regulată iar acest lucru reprezintă o importantă economie la buget!

Share.

Lasa un raspuns