Un stâlp de iluminat fotovoltaic, cheia către economiile unui oraş

0

Iluminatul exterior este un element foarte important atât în cadrul unui oraş, cât şi pentru o firmă sau chiar pentru grădina proprie. Iluminatul are un rol special în ceea ce priveşte securitatea, însă acest proces nu este deloc unul ieftin. Electricitatea folosită din reţeaua naţională costă destul de mult, dar există o alternativă economă şi eficientă: un stâlp de iluminat fotovoltaic.

Un stâlp de iluminat fotovoltaic PV-7M este o variantă economă şi eco-friendly la clasicul iluminat cu stâlpi conectaţi la reţeaua naţională de electricitate. Aceşti stâlpi se pot încadra fără probleme în spaţiile publice, în parcări mari, căi de acces, hale industriale etc. Sunt destinaţi iluminării spaţiilor mari datorită producţiei panourilor fotovoltaice de 66Wh, media zilnică anuală, dar şi a lămpii stradale cu led de 12V Idella Sunshine.

Ce componente are şi cum funcţionează un stâlp de iluminat fotovoltaic?

Un stâlp de iluminat fotovoltaic PV-7M cuprinde următoarele elemente: panou electric fotovoltaic IPPU-200W, baterie solar Varta LAD85 AGM Deep-Cycle, regulator solar Steca PR 1515, lampă stradală cu led 12V Idella Sunshine x20 12V60W, cutie de conexiuni cu încuietoare SERB-86 şi, bineînţeles, stâlpul de iluminat ST-7M cu o înalţime de 7 metri. Această înălţime este optimă pentru a cuprinde în aria sa o suprafaţă mare de teren ce necesită iluminare. Opţional, la aceast stâlp de iluminat fotovoltaic se poate monta şi un senzor de mişcare.

Un stâlp de iluminat fotovoltaic, o investiţie pe termen lung

Practic, energia solară, inepuizabilă şi gratuită, este captată şi transformată de panourile solare fotovoltaice montate pe stâlp de iluminat fotovoltaic. Aceasta este folosită ulterior pentru a alimenta lampa cu led, care luminează toată noaptea, datorită bateriei solare care poate stoca 1020 Wh.

Un astfel de stâlp de iluminat fotovoltaic este o soluţie extraordinară de reducere a costurilor unui oraş. Odată achiziţionat, un astfel de stâlp nu mai are nevoie de niciun cost de întreţinere sau funcţionare. El acţionează independent, căci stochează ziua energia solară şi noaptea o foloseşte. Energia soarelui nu costă nimic şi este inepuizabilă, deci investiţia într-un stâlp de iluminat fotovoltaic PV-7M este una de viitor.

Descriere stâlp de iluminat fotovoltaic PV-7M

Stâlpii de iluminat fotovoltaic PV-7M reprezintă soluția ecologică ți avantajoasă din punct de vedere economic pentru iluminatul public, iluminatul stradal, iluminatul parcarilor mari și a căilor de acces, iluminatul spațiilor mari, hale industriale etc. Stâlpii de iluminat fotovoltaic PV-7M sunt stâlpi complet echipați.

Acești stâlpi de iluminat fotovoltaic oferă avantajul de a folosi alimentarea cu energie solară, stâlpii fiind echipați cu panouri solare fotovoltaice și acumulatori pentru stocarea energiei. Panourile fotovoltaice montate pe acești stâlpi de iluminat produc 660 Wh, media zilnică anuală, iar acumulatorii pot stoca 1020 Wh.

Stâlpii de iluminat cu panouri fotovolaice PV-5M au urmatoarele componente: un panou electric fotovoltaic IPPU-200W, o baterie solară Varta LAD85 AGM Deep-Cycle, un regulator solar Steca PR 1515, o lampă stradală led 12V Idella SunShine x20 12V60W, o cutie de conexiuni cu încuietoare SERB-86 și un stâlp de iluminat ST-7M cu o înălțime de 7 metri. Opțional se poate monta și un senzor de mișcare.

Mai multe detalii despre acest stâlp de iluminat fotovoltaic, dar şi despre alte tehnologii solare fotovoltaice găsiţi pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns