Acumulatorii cu gel – o investiție profitabilă dar și de durată

0

 Ce sunt acumulatorii cu gel?

Sunt niște acumulatori care pot păstra și stoca energia produsă cu ajutorul panourilor solare și a turbinelor eoliene de mici dimensiuni. Practic, acești acumulatori solari sunt niște rezervoare în care se înmagazinează energie sub diferite forme: solară sau eoliană. Bateriile cu gel fac parte din gama Premium în ceea ce privește ciclurile de încărcare – descărcare totală sau parțială, și pot fi întrebuințate pe o perioadă mare de timp. Bateriile cu gel au garanții atractive, suportă condiții de climă dure și nu necesită întreținere.

Baterii solare cu gel 12V

Baterii solare cu gel 12V

Bateriile cu gel pentru panouri solare 12V 102Ah TRJ GEL sunt un exemplu concret de investiție pe termen lung, rezistență și durabilitate.

Bateriile Trojan cu gel de tip deep-cycle (cu descărcare adâncă) sunt sigilate, nu necesită operații de întreținere, reparații şi asigură energie superioară pentru aplicațiile solicitante cu surse regenerabile de energie.

Acumulatorii cu gel deep-cycle sunt simplu de instalat în orice domeniu de activitate, cum ar fi sistemele fotovoltaice, instalațiile eoliene, Ups-uri (Uninterruptible Power Supply – surse de alimentare neintreruptibile) sau energie verde.

Cu ce se deosebesc bateriile Trojan cu gel de tip deep-cycle de celelalte baterii?

Bateriile Trojan sunt durabile în timp, se remarcă printr-o performanță ridicată și o durată lungă de utilizare. De asemenea, elementele de design cu care sunt dotate, nu fac decât să scoată  în evidență superioritatea față de alte produse cu gel concurente dar și avantajele pe care le aduc celui care le achiziționează. Electrolitul cu gel prelungește durata de viață a bateriei. Aliajul de plumb din care sunt făcute plăcile opun rezistența la coroziune dar se remarcă și printr-o valabilitate mai mare a produsului în timp.

Caracteristicile și datele tehnice ale modelului: 31-GEL – Gel Line

Produsul are o greutate de 32 de kg, o înălțime de 245 mm și o tensiune de 12V. Bateria are la fiecare 5 ore o capacitate de 85 Ah, la 20 de ore o capacitate de 102 Ah, iar la 100 de ore – 108 Ah. De asemenea, consumul este de 1,30 KW la  100 ore KWh.

Prețul bateriei – o investiție pe termen lung?

Prețul bateriei este de 308,76 euro, preț cu TVA inclus. Având în vedere puterea de stocare pe care acest tip de baterie o are, întrebuințarea ei pe o perioadă mare de timp, lipsa unor procese permanente de îngrijire și întreținere, rezistența și durabilitatea dar și garanția de 2 ani oferită la achiziționarea produsului, cu siguranță se poate spune că este o investiție pe termen lung. Calitatea produsului se poate deduce din prețul care este ridicat, dar accesibil.

Indiferent dacă achiziționați baterii cu gel pentru panouri solare, pentru panouri fotovoltaice sau pentru turbine eoliene, trebuie să țineți cont de faptul că produsele sunt de calitate, durata de funcționare  poate fi și de până la 10 ani și lucrul cel mai important – vi se oferă un certificat de garanție care variază în funcție de produsul achiziționat între 1-2 ani. Prețurile, diferă în funcție de model. Acumulatorii solari cu gel  pornesc de la 157,48 euro preț cu TVA inclus și pot ajunge până la 756,40 euro, preț cu TVA inclus.

Nu uitați, diferența este chiar în buzunarul dumneavoastră!

Mai multe informații despre aceste baterii solare, dar și despre alți acumulatori cu gel găsiți pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns