Constanţa, locul unde soarele şi vântul nu sunt bune doar la plajă ci şi pentru panouri solare şi turbine eoliene

0

Constanţa nu mai are nevoie de nici o introducere. Acolo soarele şi vântul sunt la ele acasă. De aceea tot mai mulţi oameni au început să se gândească la utilizarea surselor de energie alternativă , ba chiar au existat şi programe de finanţare din partea statului pentru cei ce locuiesc la casă sau la vilă. Drept urmare judeţul a primit undă verde oficială pentru energia solară.

Asigurarea de apă caldă menajeră cu panourile solare nepresurizate

Panouri solare nepresurizate vidate

Panouri solare nepresurizate vidate

Astfel, dacă sunteţi din Constanţa şi vă doriţi ca din primăvară până în toamnă să nu aveţi probleme cu apa caldă, o soluţie energetică ce nu necesită mari investiţii este panoul solar nepresurizat. Acesta este util mai ales vara, când consumul de apă caldă necesară este asigurat 100%, dar şi de la începutul primăverii până la începutul toamnei când 60-80% din necesarul de apă este asigurat. Un alt beneficiu al acestui sistem cu panouri solare nepresurizate cu tuburi vidate este faptul că nu depinde de sistemul electric, el functioneaza numai la presiunea apei din retea precum rezervorul unui grup sanitar.

O altă soluţie energetică utilă celor care stau la curte sau deţin o terasă sau o altă afacere de acest gen, este stâlpul solar cu panou fotovoltaic pentru curţi. Astfel nu va mai trebui să vă îngrijoraţi pentru iluminatul curţilor deoarece aceşti stâlpi solari cu panouri fotovoltaice pot oferi tot iluminatul necesar, iar o zi la soare înseamnă 3-4 zile de lumină asigurată.

Generetoarele eoliene pentru energie electrică pe ambarcaţiuni

Generator curent eolian

Generator curent eolian

În ceea ce priveşte energia eoliană, aceasta poate fi utilizată cu precădere de cei care deţin ambarcaţiuni cu ajutorul generatoarelor de curent eolian. Fiind concepute să funcţioneze de la cel mic vânt şi să reziste furtunilor, acestea se găsesc pe multe yachturi. La aceste miniturbine eoliene se pot ataşa şi panouri fotovoltaice formând un sistem hibrid pentru a avea energie în orice condiţii meteorologice.

Toate produsele menţionate pot fi comandate de pe esolar.ro iar montajul se poate efectua cu solar-service.ro

Share.

Lasa un raspuns