Controllerul – soluția ideală de monitorizare a instalației solare!

0

Cu ce se ocupă un controller?

Controllerul folosit pentru panourile solare se ocupă de coordonarea întregului proces de funcționare a instalației solare. Controllerele reprezintă elementul cheie al unei instalații deoarece în funcție de programele pe care le pune la dispoziție și setările de care dispune, se poate realiza oprirea sau pornirea stației de pompare astfel încât în rezervorul de acumulare, apa menajeră sau pentru aport la încălzire să ajungă la temperatura necesară. De fapt, controllerele monitorizează întreaga activitate a instalației de panouri solare. Este un produs ușor de folosit dar care aduce beneficii și îmbunătățiri prin protejarea sistemului de supraîncălzire.

Care sunt avantajele deținerii unor controllere?

Controllere termice Steca TR 0704

Controllere termice Steca TR 0704

În primul rând, este vorba de un sistem digital care realizează comenzile date de persoana care operează cu acest produs. Datorită faptului că întregul proces este digital, putem spune că funcțiile de care beneficiază controllerul sunt dintre cele mai diverse începând cu funcția de înregistrare a datelor, de stabilizare a temperaturii, termostat, încălzire de rezervă și multe alte comenzi pe care le veți putea descoperi dacă veți intra în posesia unui astfel de produs. Vorbim de comenzi utile care vă permit să țineți sub supraveghere și să monitorizați panourile solare.

Un alt avantaj important este că pot fi folosite pe tot parcursul anului. De asemenea, nu se pot deteriora dacă sunt îngrijite și pot fi utilizate pe o perioadă îndelungată.

Sunteți pus în dificultate și nu știți ce tip de controller să alegeți?

Sunt multe modele care vă stau la dispoziție. Spre exemplu, controllerele termice Steca TR 0704 sunt controlere termice universale pentru energia solară şi pentru sistemele de încălzire. Controllerul nu afișează doar valorile curente ale temperaturilor, iradierii solare si energiei, ci si valorile acumulate timp de câteva zile, în forma unei curbe grafice prin intermediul afișajului LCD.

Versiunea de bază a controllerului Steca TR0704 are șapte intrări pentru înregistrarea temperaturilor, a iradierii solare sau a debitului şi patru ieşiri pentru controlul pompelor de circulaţie sau comutare a supapelor.

Prin ce se remarcă controllerul?

Controllerul are o viteză care poate fi modificată electronic. Un alt avantaj al acestui produs este posibilitatea de detectare a eventualelor erori. Beneficiază de un calculator care ține evidența orelor de funcționare iar încărcarea se realizează în funcție de temperatura vizată pentru rezervorul de stocare. Nu în ultimul rând, permite transferul de date și setarea parametrilor de la distanță.

Ce se poate afișa pe ecranul controllerului?

Controllerul are un ecran grafic LCD multifuncţional cu iluminare. Afișează atât reprezentarea animată și schițată a înstalațiilor solare cât și a stărilor de funcționare. Dacă ceva nu funcționează cum trebuie, acest lucru poate fi detectat cu ușurință și remediat în cel mai scurt timp. Se mai pot realiza procese de operare, navigare prin meniul care vă pune la dispoziție selectarea limbii pe care o cunoașteți.

Ce funcții îndeplinește acest model de controller?

Dacă vă întrebați care sunt funcțiile unui controller, trebuie să știți că acestea sunt dintre cele mai variate. Permit înregistrarea datelor, monitorizarea cantității de căldură, realimentarea încălzirii returului, răcirea rezervorului de stocare, bypass, antiîngheț.

Prețul ajunge la suma de 556,76 euro, sumă care se amortizează la scurt timp după achiziționarea produsului.

Pe piață există o gamă variată de controllere. Acestea diferă în funcție de numărul de intrări și ieșiri, de funcțiile pe care le îndeplinesc, de beneficiile pe care le poate avea cel care achiziționează produsul. La prima vedere pot părea lucruri minore, dar este important să acordați o atenție sporită calității produsului, în fond dumneavoastră sunteți cel care vă veți folosi de el.

Rolul controllerelor, mai ales dacă dețineți o instalație solară, este foarte important, deloc de neglijat. Nu numai ca vă permite protejarea sistemului de supraîncălzire, dar vă permite și o monitorizare îndeaproape.

Mai multe produse găsiți pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns