Trackerele fotovoltaice – susținerea ideală pentru panourile solare!

0

Ce sunt trackerele solare și unde pot fi întrebuințate?

Trackerele solare sunt dispozitive care permit susținerea panourilor fotovoltaice. Un rol foarte important este orientarea  lor după traseul soarelui de-a lungul zilei. Probabil că vă întrebați care este avantajul folosirii unor astfel de sisteme de urmărire solară. Ei bine, randamentul producției de energie de-a lungul zilei crește cu peste 50% comparativ cu structurile clasice de susținere ale panourilor solare.

Trackere pentru panouri fotovoltaice sunt foarte utile în locurile cu suprafețe reduse de expunere la soare sau în cazurile când se dorește un profit pe măsură sau o acoperire rapidă a investiției.

Trackerele fotovoltaice cu două axe de rotire, pe orizontală și pe verticală, reprezintă instalatii solare moderne pe care se montează panouri fotovoltaice. Indiferent că sunt monocristaline sau policristaline, se remarcă printr-o creștere a randamanentului panourilor fotovoltaice.

Aveți nevoie de o susținere a panourilor fotovoltaice?

Sisteme solare fotovoltaice Orizont Duo 3.75 KWp

Sisteme solare fotovoltaice Orizont Duo 3.75 KWp

Există foarte multe modele pe piață, unele pot da randament, altele nu, însă calitatea unora se poate ridica la nivelul așteptărilor dumneavoastră. Vă este pusă la dispoziție o gamă variată de trackere fotovoltaice, trebuie să alegeți modelul care este cel mai avantajos din punct de vedere economic, calitativ și care întrunește condițiile pe care le doriți.

Dacă vreți să faceți o investiție pe termen lung într-un produs util care vă poate aduce avantaje și care mai poate reduce din cheltuieli, puteți să achiziționați sistemele solare fotovoltaice Orizont Duo 3.75 KWp. Acestea pot fi folosite pentru 15 panouri fiecare având o greutate  maximă de 30 kg. Toate cele 15 panouri formează un panou solar cu o suprafață totală de 25 m pătrați. Utilizările acestora sunt dintre cele mai diverse. Se pot folosi pe acoperișul caselor, la semnele de trafic, la iluminatul stradal, în cazul centralelor electrice mici sau mari unde panourile solare sunt conectate în serie, iar ieșirea e conectată direct la un invertor sau la un dispozitiv extern de încărcare. Rezistă la condiții meteo vitrege, chiar și la vântul puternic. Spre deosebire de motoarele cu un singur ax, cel cu dublu ax poate duce la obținerea unui beneficiu energetic cu 7% mai mare. Un lucru important este  faptul că funcția anti-umbră a trackerului solar este inclusă.

Prețul acestor trackere este de 5,330.76 euro,  preț cu TVA inclus o investiţie profitabilă, care se poate amortiza în câțiva ani de la achiziţie.

Care sunt avantajele achiziționării de trackere solare?

O creștere reală în ceea ce privește eficiența panourilor solare poate fi obținută numai prin intermediul trackerelor inteligente. Sunt durabile în timp, au un randament  înalt iar  consumul este unul economic, lucruri pe care oricine și le dorește. Cu cât consumul este mai redus, cu atât interesul se accentuează. Trackerele fotovoltaice urmăresc direcția soarelui pe tot parcursul zilei, pentru a capta un volum maxim de lumină solară pentru panouri. Trackerele fotovoltaice cu două axe de rotire urmăresc înclinația soarelui pe parcursul celor patru anotimpuri. Un alt avantaj îl constituie surplusul de energie electrică față de sistemele fixe.

Prin achiziția de trackere fotovoltaice trebuie să țineți cont de faptul că se poate obține un confort energetic consistent cu o investiție redusă.

Mai multe produse găsiți pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns