Sporeşte randamentul sistemului fotovoltaic folosind un tracker solar

1

Interesul faţă de metodele alternative de producere a energiei electrice creşte pe zi ce trece, iar acest lucru este foarte îmbucurător. Nu este de mirare că tot mai multe persoane conştientizează răul pe care îl facem naturii atunci când folosim centralele electrice, având în vedere faptul că mass-media accentuează aceste dezastre.

Tot mai multe documentare şi ştiri se referă la catastrofele provocate de oameni în situaţii precum alunecările de teren. Exploatarea excesivă duce la pagube materiale şi pierderi de vieţi omeneşti.

Cum creştem eficienţa unui sistemului fotovoltaic solar?

Traker solar pentru panouri fotovoltaice Orizont Uno 0.9 KWp preț

Traker solar pentru panouri fotovoltaice Orizont Uno 0.9 KWp

Aşadar, persoanele care doresc să protejeze natura şi să producă altfel electricitatea necesară în gospodărie folosesc metode alternative, iar printre cele mai folosite este energia solară.

Ştim cu toţii că pentru a putea avea un sistem fotovoltaic solar eficient avem nevoie, bineînţeles, de soare, dar şi de o instalaţie de calitate. Panourile fotovoltaice solare sunt cele care captează razele de soare şi le valorifică, aşa că putem afirma faptul că de aceste panouri depinde întrega activitate a sistemului nostru.

Panourile fotovoltaice solare sunt montate în general pe acoperişul caselor sau pe sol, pentru ca razele soarelui să cadă perpendicular pe panou. Totuşi, ştim că soarele se deplasează în timpul zilei, aşa că în anumite momente panoul nu poate capta în mod eficient razele solare şi astfel sistemul nu poate da un randament maxim.

Tracker solar – crește randamentul panourilor fotovoltaice

Pentru ca lumina soarelui să bată în mod perpendicular pe panoul fotovoltaic este nevoie de un tracker solar. În limba engleză cuvântul „tracker solar” se poate traduce ca un „sistem de urmărire solară”. Practic, acest mecanism asigură faptul că soarele va ajunge pe panoul fotovoltaic solar în oricare moment al zilei.

Un tracker solar pentru randament sporit se bazează pe principiul de susţinere al panoului fotovoltaic solar, garantând o acurateţe mai mare de 0,5 gr.

Un tracker solar r este în mod clar mai eficient decât structurile clasice de susţinere ale panourilor, reuşind să ofere o producţie de energie cu peste 50% faţă de producţia obţinută de sistemele tradiţionale.

În locurile cu suprafeţe reduse care pot fi expuse la soare, acest tracker solar Orizont Uno 0,9 KWp asigură o obţinere maximă de energie solară. De asemenea, acest sistem de urmărire solară poate fi o unealtă excelentă dacă doriţi să amortizaţi rapid investiţia făcută, căci acesta vă oferă în acelaşi timp o producţie mai mare decât sistemele tradiţionale de susţinere a panourilor.

Aşadar, dacă doriţi să obţineţi energie solară nepoluantă pentru casă, cabană sau dacă doriţi să iluminaţi diverse suprafeţe, celulele solare fotovoltaice instalate pe un tracker solar Orizont Uno sunt o alegere excelentă şi eficientă.

Celule solare fotovoltaice instalate pe tracker solar Orizont Uno 0.9 KWp

Tracker solar cu structura din profile cu 1 ax Orizont Uno 0.9 pentru 3 panouri 0,9 kWp, fără stâlpul principal și fără șuruburile de prindere la sol

Tracker solar cu 1 singur ax pentru celule fotovoltaice are o acuratețe mai mare de 0,5 gr si cu o structură din profile pentru 3 panouri solare cu dimensiuni de 0,99 mm x 1.95 m și cu o greutate max. de 30 kg fiecare. Astfel împreună formează un panou solar cu o suprafață totală de 5.8 m pătrați. Acest tracker solar este adecvat pentru panouri PV, concentratoare – CPV, heliostate.

Utilizări ale trackerelor solare la case: pe acoperișul caselor, la semnele de trafic, la iluminatul stradal, la cabane, în cazul centralelor electrice mici sau mari unde panourile solare sunt conectate în serie, iar ieșirea e conectată direct la un invertor sau la un dispozitiv extern de încărcare. Rezistența la vânt ale trackerelor de celule solare fotovoltaice Orizont Uno 0.9 este de minim 130 km/h. Au fost testate și în condiții de vânt de 180 km/h și au făcut față cu bine. Șuruburile pentru prinderea la sol și stâlpul principal nu sunt incluse în cazul acestui tracker solar. Le puteți însă achiziționa separat. Funcția anti-umbră a trackerului solar este inclusă.

Mai multe informații găsiți pe esolar.ro

Share.

Un comentariu

  1. Pingback: Cea mai bună turbina eoliană pentru casă | eSolar.ro

Lasa un raspuns