Economiile încep cu panourile solare, turbinele eoliene, panourile fotovoltaice şi centralele pe peleţi în Gorj-Târgu Jiu

0
Pachet panouri solare cu tuburi vidate și boiler solar

Pachet panouri solare cu tuburi vidate și boiler solar

Să recunoaştem că atunci când investim în modalitatea noastră de încălzire, printre primele lucruri pe care la analizăm sunt costurile. Astfel dacă la energia convenţională costurile achiziţiei, instalării sau racordării la reţeaua naţională sunt foarte mari şi nu se amortizează în timp, atunci când vine vorba de energia verde, lucrurile nu stau deloc aşa. Preţurile diferitelor produse din sfera energiei verzi nu le depăşesc pe cele din energia convenţională, dar în plus de asta ele se amortizează în mai puţin de 10 ani. În Gorj-Târgu Jiu instituţiile publice au arătat un interes foarte mare pentru astfel de investiţii. Astfel, încă din 2010 instituţiile publice au avut planuri de a face economii folosindu-se de energia solară şi cea eoliană. Primele mori de vânt din judeţ îşi învârt deja palele, iar proiectul pentru construirea unui parc fotovoltaic care să asigure iluminatul public al oraşului, dar şi cel din unităţile de învăţământ din oraş este în plin proces de desfăşurare.

Bineînţeles că partea financiară nu este singura pentru care din ce în ce mai mulţi oameni aleg săîşi procure energia termică şi electrică din surse neconvenţionale. Beneficiile sunt multe şi diferă de la caz la caz. Iar de aceste lucruri nu se bucură doar instituţiile publice, ba dimpotrivă, din ce în ce mai mulţi oameni aleg să achiziţioneze produse aferente energiei verzi atât pentru domiciliu, cât şi pentru afacerea lor.

Centrale pe peleți și seturile de panouri solare cu tuburi vidate pentru facturi mici

Microcentrale eoliene

Microcentrale eoliene

Aşadar, cei care aleg să folosească sursele de energie curată, pot să apeleze la centralele pe peleţi pentru energia termică. Acestea garantează reducerea facturii la căldură, dar oferă şi alte beneficii. Centralele pe bază de peleţi sunt optime mai ales pentru cei ce au nevoie de o sursă de încălzire pentru suprafeţe cuprinse între 400 şi 600 de metri pătraţi. Astfel, cei ce deţin o afacere, pot reduce costurile la încălzire şi pot investii banii economisiţi în afacerea lor.

Tot pentru cei care au nevoie de cantităţi mari de energie termică, o altă soluţie de energie regenerabilă este achiziţia de panouri solare cu tuburi vidate şi boiler. Acestea sunt utile în special celor care dispun de o suprafaţă mare pe acoperiş pentru instalarea panourilor solare cu tuburi vidate. Un astfel de set conţine şi un boiler cu serpentină de 750 de litri. Avantajul unui astfel de set este faptul că pot oferi aportul de apă caldă pe tot parcursul anul. În plus, panourile solare cu tuburi vidate sunt apreciate şi pentru randamentul mare de care au dat dovadă.

Stâlp fotovoltaic de iluminat

Stâlp fotovoltaic de iluminat

Stâlpii de iluminat cu panouri fotovoltaice, pentru iluminatul exterior

În ceea ce priveşte energia electrică, mai precis iluminatul exterior, există soluţii benefice celor ce doresc să economisească la capitolul facturii la electricitate. Un prin pas în acest proces sunt stâlpii fotovoltaici de iluminat. Aceştia pot fi folosiţi şi la domiciliu, dar şi pentru afacerea personală precum parcări, terase sau cluburi sportive. Un astfel de stâlp de iluminat solar poate fi de sine stătător sau se poate monta şi pe perete. LED-ul din lampa pentru stâlpul fotovoltaic poate funcţiona şi 50000 de ore.

Şi microcentralele eoliene sunt folositoare pentru economiile la electricitate. Aceste turbine eoliene pot produce energia necesară pe parcursul întregii zile, în condiţiile de vânt prielnic, ajungând chiar şi la 20-25 de kwh/zi. Totuşi, există soluţii şi pentru perioadele fără vânt. Este vorba de acumulatorii de energie, microcentralele eoliene fiind nişte încărcătoare numai bune pentru acumulatori.

Produse la fel de convenabile, dar şi mai multe detalii despre acestea găsiţi pe esolar.ro, iar de montajul lor se ocupă solar-service.ro

Share.

Lasa un raspuns