Energia solară mai avantajoasă decât energia clasică?

0

Din cele mai vechi timpuri, omul a căutat şi a descoperit diferite mijloace pentru a-şi crea nivelul de bunăstare dorit. Fie că era vorba de nevoile fizice sau de cele spirituale, omul, ca fiinţă raţională a reuşit să-şi creeze propria lume într-un univers atât de complex. Astfel, au fost descoperite metode prin care se pot prelucra şi utiliza materialele şi energia din jur.

Energia solară pentru asigurarea confortului termic

Seturi de colectoare solare import China SIU 4x10 preț

Seturi de colectoare solare import China SIU 4×10

Una dintre numeroasele utilizări de energie solară a fost mai ales pentru crearea unui confort termic. La început mai rudimentar, prin descoperirea şi utilizarea focului pentru gătit şi încălzire, ca să se ajungă la utilizarea puterii a însuşi Zeului Soare, venerat de la începuturi, şi pe bună dreptate. Energia solară imensă oferită de acesta şi-a găsit astăzi întrebuinţări din cele mai variate, pe lângă susţinerea vieţii pe întreg Pământul şi dincolo de el.

Cu toţii ştim, sau ar trebui să ştim, avantajele şi dezavantajele utilizării energiei clasice, produsă din resursele regenerabile sau neregenerabile oferite de natură şi care astăzi, din cauza utilizării excesive şi necontrolate a dus la probleme şi dezbateri pro şi contra. Una dintre aceste dezbateri face referire asupra avantajelor utilizării de energie solară în locul energiei clasice. Deci, care sunt beneficiile energiei solare şi de ce am utiliza-o pe post de energie alternativă?

Beneficiile utilizării energiei solare

Fiind produsă direct prin lumina şi radiaţia solară, energia solară este în primul rând gratuită (deci scăpăm de grija unei facturi în plus) este o sursă de energie nepoluantă şi teoretic, inepuizabilă, iar nu în ultimul rând, ne oferă confortul deosebit de care avem nevoie. Întrebuinţările acesteia fiind destul de variate: poate să genereze electricitate prin celule solare (fotovoltaice), prin centrale electrice termale sau prin turnuri solare, de asemenea poate să încălzească apa şi să asigure un aport termic la încălzirea locuinţei pe timp de iarnă, să încălzească blocuri direct sau prin cuptoare solare.

Descriere set panouri solare cu tuburi vidate import China care folosește energia solară

Setul contine patru panouri solare cu tuburi vidate Solariss Iunona fabricate în China, care folosesc energia solară. Panourile solare cu tuburi vidate sunt confecționate dintr-un material extrem de puternic, denumit borosilicat. În interiorul lor, tuburile conțin reflectoare care captează și concentrează lumina solară. De menționat că acest set panouri solare nu conține boiler.

Mai multe informații despre acest set de panouri solare cu tuburi vidate import China care folosește energia solară găsiți pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns