În Slatina – Olt se fac primii paşi pentru susţinerea energiei regenerabile cu ajutorul panourilor solare fotovoltaice, a eolienelor şi a centralelor pe peleţi

0

Industria energiei regenerabile în România

Set panouri solare cu puffere

Set panouri solare cu puffere

Industria energiei regenerabile a cunoscut de a lungul timpului mai multe etape de progres. Astfel, au fost perioade de stagnare şi perioade de expansiune, acesta fiind susţinută de unii oameni în timp ce alţii i-au băgat beţe în roate. Cu toate acestea, în România s-au făcut, până în prezent, destul de multe investiţii, fiind considerată un loc numai bun pentru ele deoarece are o geografie şi o climă ce poate satisface orice nevoi din industrie, iar terenurile sunt încă suficient de ieftine încât să merite investiţia. În plus de asta, cei care vor să îşi instaleze panouri solare sau eoliene nu trebuie să scoată singuri bani din buzunar pentru că au existat şi există numeroase subvenţii ce vin în ajutorul lor. Bineînţeles că sunt locuri unde soarele răsare demult pentru panouri solare, iar vântul bate pentru eoliene, dar sunt locuri unde industria abia înfloreşte. Slatina se află în ultima categorie, dar asta nu înseamnă că locul nu este potrivit pentru aşa ceva, ba chiar dimpotrivă. Astfel locuitorii din Slatina – Olt, pot să se bucure de o energie verde apelând la panouri solare, fotovoltaice, la eoliene şi la centrale pe peleţi.

Energie termică neconveţională: seturi de panouri plane pentru apă caldă menajeră şi cazane pe lemne pentru încălzirea locuinţelor

Cazane cu lemne lungi pentru încălzire ieftină

Cazan cu lemne lungi

În cazul în care doriţi să vă asiguraţi aportul de apă caldă şi încălzire de la o sursă de energie termică ieftină şi curată puteţi să apelaţi la panourile solare plane. La set cu pufferele, panourile solare plane oferă o soluţie avantajoasă pentru cei care doresc să fie independenţi parţial sau total de sursele de energie convenţională. Setul de panouri solare plane cu puffere poate veni în completarea sistemului de încălzire existent, sau poate constitui un sistem de sine stătător. În orice caz, acesta asigură diminuarea costurilor la facturile de gaz metan şi curent. Puferele minimalizează pierderile de căldură şi ajută la creşterea randamentului întregului sistem prin înmagazinarea unor cantităţi mari de energie termică.

O altă sursă de încălzire ieftină, avantajoasă şi ecologică este cazanul cu lemne lungi. Acest tip de cazane oferă o căldură naturală, ieftină şi fără emisii toxice. Preţul facturii la gazul metan sau alt tip convenţional de obţinere a energiei termice scade folosindu-se un combustibil solid, lemnul. Cazanele pe lemn sunt solide şi au o durată de viaţă crescută. Ele prezintă un avantaj mare şi din privinţa raportului calitate-preţ.

Energie electrică obţinută într-un mod ecologic şi ieftin

Generator eolian pentru energie electrică alternativă

Generator eolian

În ceea ce priveşte energie electrică, un mod ecologic, ieftin şi de durată de a o obţine este cu ajutorul generatorului eolian. Acest tip de turbine rezidenţiale, având o capacitate de producţie mult peste medie, reprezintă un mod avantajos de a face economii la factura de electricitate. Folosit împreună cu acumulatorii, acesta poate oferi energie electrică şi pentru câteva săptămâni. Un alt mare avantaj al acestui generator eolian este faptul că nu necesită un vânt cu o putere foarte mare.

Gadgeturi solare, energie fotovoltaică la purtător cu rucsacul solar

Rucsac solar cu celule fotovoltaice pentru laptop

Rucsac solar cu celule fotovoltaice pentru laptop

Dacă doriţi ca încărcarea electronicelor voastre să nu fie niciodată motiv de stres, puteţi să vă achiziţionaţi un rucsac solar cu celule fotovoltaice. Rucsacul solar reprezintă modul ideal de încărcare a oricăror dispozitive, fie că e vorba de telefon, aparat foto sau mp3. Celulele fotovoltaice incorporate în rucsac generează suficientă energie pentru ele, aşa încăt nu va trebui să va faceţi griji atunci când plecaţi în vacanţă sau chiar într-o vizită la ţară. Rucsacul este uşor, impermeabil, rezistent la UV şi poate fi folosit la transportat diverse lucruri.

Panouri solare plane sau fotovoltaice, generatoare eoliene sau rucsace solare sunt disponibile pe esolar.ro. Montajul lor poate fi facut de solar-service.ro

Share.

Lasa un raspuns