Judeţul Giurgiu cochetează cu energia regenerabilă prin panouri solare fotovoltaice, centrale eoliene şi centrale pe peleţi

0
Panouri solare cu tuburi vidate enerhie termica

Panouri solare cu tuburi vidate pentru încălzirea apei menajere

Cu toate că trăim într-o societate a schimbării, într-o lume a cărei situaţie economică instabilă a determinat dispariţia multor industrii şi deopotrivă deschiderea altora, oamenii au avut şi vor avea mereu nevoie de apă caldă, căldură şi electricitate. Cu toate că resursele convenţionale de obţinere a energiei termice şi electrice sunt limitate, asta nu înseamnă că era acestor energii va lua sfârşit. Totuşi, ea se poate schimba în ceea ce priveşte resursele. Tot mai mulţi oameni văd în resursele neconvenţionale o salvare, atât din punct de vedere financiar, cât şi din punct de vedere al resurselor. De ce? E simplu, soarele e inepuizabil, e gratis, e disponibil oricând, la fel şi vântul, iar în ceea ce priveşte deşeurile lemnoase, cu toate că sunt plătite cu bani, ele sunt foarte ieftine în comparaţie cu ceilalţi combustibili convenţionali. Judeţul Giurgiu este conştient de toate acestea găzduind chiar el numeroase proiecte finalizate sau în curs de derulare. Printre ele parcuri solare pentru producţia de publicitate, o centrală fotovoltaică, un parc eolian şi o centrală solară. Toate acestea pot fi inspiraţie pentru oamenii obişnuiţi care pot la rândul lor să îşi instaleze panouri solare, panouri fotovoltaice, turbine eoliene şi centrale pe peleţi.

Panouri solare cu tuburi vidate pentru aportul de apă caldă necesar unei familii

Panourile solare, una dintre cele mai cunoscute surse de energie alternativă folosesc energia solară pentru producerea de apă caldă şi, după caz, de încălzire a locuinţei. Panourile solare cu tuburi vidate la set cu boilere mici sunt soluţia ideală pentru aportul de apă caldă necesar unei familii. Cunoscute pentru un randament mare, panourile cu tuburi vidate reprezintă un sistem de încălzire a apei ideal, iar boilerul ajută la depozitarea apei şi la reglarea temperaturii. Un astfel de sistem garantează amortizarea investiţie în câţiva ani, urmând ca apoi să ofere apă caldă gratuit.

Încălzirea locuinţei ieftin şi ecologic cu centrale termice pe peleţi

Centrale pe peleţi pentru încălzire eficientă

Centrale pe peleţi pentru încălzire eficientă

Centrala pe peleţi în schimb garantează un mod ecologic şi eficient de încălzire a locuinţei. Uşor de instalat şi folosit, centrala pe peleţi este capabilă să susţină o întreagă locuinţă din punct de vedere termic. Ba mai mult, acest tip de aplicaţie este utilizată foarte des şi la afaceri sau spaţii industriale pentru că poate încălzi şi suprafeţe mari de peste 400 mp. O astfel de centrală garantează reducerea facturii la gazul metan, oferind posibilitatea folosirii unui combustibil mult mai ieftin.

Curent electric prin metode neconvenţionale: panouri fotovoltaice policristaline şi generatoare eoliene

Panou electric policristalin

Panou electric policristalin

Dacă aveţi nevoie să economisiţi la partea de curent electric, un mod eficient şi inteligent de a face acest lucru este cu ajutorul panourilor solare fotovoltaice electrice policristaline. Un astfel de panou, nu doar că garantează energie electrică gratuită, dar este şi uşor de montat, economic şi foarte eficient. Şi această investiţie se amortizează rapid, fiind un panou ieftin, dar de calitate, la îndemâna oricui.

Generator electric eolian

Generator electric eolian

Tot o soluţie ecologică pentru obţinerea de curent electric este şi generatorul electric eolian. Acesta oferă lumină electrică în special pentru iluminatul exterior, fiind condiţionat numai de forţa şi frecvenţa vântului. Generatorul eolian este potrivit şi pentru casele din oraş datorită modului silenţios de a opera. Un alt avantaj al generatoarelor eoliene îl constituie rezistenţa la furtuni.

Produse din aceeaşi gamă şi mai multe explicaţii însoţitoare se află pe esolar.ro, iar cu montajul acestor echipamente vă ajută solar-service.ro

Share.

Lasa un raspuns