La Piatra Neamţ energia regenerabilă prinde contur cu ajutorul panourilor solare, a celor fotovoltaice, a centralelor eoliene şi a centralelor pe peleţi

0
Centrale eoliene mici

Centrale eoliene mici

Gândiţi-vă cum ar fi dacă nu ar trebui să ne îngrijorăm cu privire la epuizarea resurselor regenerabile, cu privire la poluare, cu privire la creşterea peste noapte a preţurilor la electricitate, benzină, gaz, sau căldură. Ei bine, toate astea ar fi posibile dacă energiile regenerabile ar înlocui, măcar parţial, resursele convenţionale. Bineînţeles că acest proces este unul de durată şi trebuie făcut pas cu pas. Cei din Piatra Neamţ contribuie la acest proces prin instalarea şi achiziţionarea de parcuri solare care să ajute la alimentarea cu energie a diferitelor clădiri ale administraţiei publice. În acest fel a fost asigurată alimentarea cu curent electric gratuit pentru anumite instituţii din Piatra Neamţ cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Cu toate că parcurile eoliene se lasă aşteptate, în Neamţ există o centrală ecologică pe rumeguş care produce apă caldă şi căldură.

Centrale eoliene mici, pentru casă

Tracker solar cu structura din profil cu dublu ax

Tracker solar cu structura din profil cu dublu ax

Locuitorii din Piatra Neamţ pot să îşi achiziţioneze pentru propria locuinţă produse pentru obţinerea de energie regenerabilă. Spre exemplu, pentru obţinerea de energie electrică aceştia pot să apeleze la centralele eoliene mici, pentru casă. Cu toate că numele o spune altfel, aceste turbine eoliene rezidenţiale pot fi instalate în curte, dar şi pe câmp, în gradină sau la o cabană, pe munte. Aceste centrale eoliene pot ajuta utilizatorii să devină independenţi de reţeaua electrică naţională, în condiţiile de vânt bun. Dacă dimpotrivă, vântul este prea puternic, ele sunt dotate cu frână electronică pentru a proteja bateriile.

Tot pentru energia electrică, mai bine zis pentru a capta mai multă energie solară pentru a fi transformată în energie electrică, sunt foarte utile trackerele fotovoltaice. Acestea pot fi cu două axe de rotire, pe orizontală şi pe verticală şi sunt instalaţii folosite la optimizarea panourile fotovoltaice pentru că le ajută să urmărească soarele, indiferent de locaţie. Trackerele solare cu ax dublu cresc astfel foarte mult randamentul panourilor fotovoltaice mono şi policristaline. Acestea sunt utile în Piatra Neamţ, mai ales celor care doresc un sistem fotovoltaic de sine stătător.

Kituri cu panouri solare cu tuburi vidate și boiler termoelectric

Instalație solară apă caldă

Instalație solară apă caldă

Pentru un confort tehnic consistent, se pot achiziţiona seturi de panouri solare cu tuburi vidate şi boiler. Aceste seturi conţin şi pompa de recirculare, vasul de expansiune, controlerul sau automatizarea. Astfel, panourile solare cu tuburi vidate absorb energie şi o transformă în căldură. Apoi apa caldă menajeră se acumulează în boiler. Serpentina boilerului ajută la schimbarea căldurii. Marele avantaj al boilerelor solare este acela de a încălzi apa cu minim de resurse şi o pot menţine aşa mult timp.

Tot pentru energie termică, dar de data aceasta pentru încălzirea locuinţei, sunt foarte utile centralele termice pe peleţi şi lemne. Acestea sunt uşor de folosit şi sunt confortabile atât pentru locuinţe cât şi pentru cabane. O astfel de centrală pe peleţi nu doar că garantează economii la plata energiei termice, dar este şi ecologică prin utilizarea deşeurilor lemnoase.

Produse din domeniul energiei verzi găsiţi pe esolar.ro iar cu moantarea lor vă ajută cei de la solar-service.ro

Share.

Lasa un raspuns