Visul verde poate deveni realitate în Târgovişte – Dâmboviţa cu ajutorul panourilor solare fotovoltaice, a eolienelor şi a centralelor pe peleţi

1
Pachet panouri solare plane cu boiler

Pachet panouri solare plane cu boiler

Cu toţii ştim că poluarea a depăşit demult cotele îngrijorătoare, puţini stăm să ne gândim şi de ce, puţin facem ceva în privinţa asta. Totuşi, este bine că utilizarea resurselor regenerabile este în expansiune, mai exact investiţiile în energie verde au crescut cu 500% în ultimii opt ani. Bineînţeles că expansiunea depinde de zonă. Spre exemplu, în Târgovişte, încă nu s-au făcut paşi importanţi în achiziţionarea de panouri solare, panouri fotovoltaice, eoliene şi centrale pe peleţi. Începerea utilizării lor şi în judeţul Dâmboviţa este necesară şi benefică din mai multe motive. În primul rând energia regenerabilă este obţinută din surse inepuizabile sau care se regenerează, prin urmare este sustenabilă. În al doilea rând sursele de energie verde emit zero gaze poluante şi nu produc deşeuri. În al treilea rând, există beneficii financiare consistente atât din punct de vedere al costurilor facturilor, cât şi din punct de vedere a întreţinerii produselor instalate.

Astfel, dacă sunteţi din Târgovişte şi vreţi să începeţi să fiţi parte din oamenii care ajută la diminuarea cotelor poluării aveţi la dispoziţie următoarele mai multe variante, pe care le vom prezenta în rândurile ce urmează.

Pachete de panouri solare plane cu boilere

Panourile solare plane la pachet cu boiler care pot aproviziona orice familie cu aportul necesar de apă caldă şi, la nevoie chiar şi cu căldură. Panourile solare plane sunt foarte avantajoase în zonele unde nu există foarte mult soare pentru că suprafaţa de absorbţie este mult mai mare decât la alte panouri solare, având o putere foarte mare în condiţii de soare prielnic folosind toată energia ce ajunge pe suprafaţa lor. Tot aceste panouri solare plane garantează pierderi minime de căldură. Boilerul solar are capacitatea de a încălzi apa până la temperatura dorită, ajută la controlarea sistemului şi are diferite funcţii de siguranţă.

Centrale termice pe peleţi

Centrală termică pe peleţi

Centrală termică pe peleţi

Tot pentru o încălzire ecologică, cei din Târgovişte pot să apeleze la centrala termică pe bază de peleţi. Acest tip de centrale funcţionează pe bază de peleţi sau biomasă. Centralele pe peleţi pot produce, în funcţie de necesităţi, diferite cantităţi de căldură. În acest fel ele garantează economii la aportul de energie termică, achiziţia de peleţi sau biomasă fiind mult mai ieftină decât gazul metan.

Panouri solare fotovoltaice policristaline

Module fotovoltaice

Module fotovoltaice

Cei care doresc să investească în energie verde, însă de acesată dată în energie electrică, au posibilitatea să achiziţioneze şi să utilizeze panourile solare fotovoltaice policristaline  Aceste module fotovoltaice au avantajul de a putea fi instalate oriunde pe sol. Astfel, dacă dispuneţi de un teren unde la puteţi monta, puteţi să va asiguraţi energie electrică gratuită pe tot parcursul anului.

Turbine eoliene

Centrale eoliene mici

Centrale eoliene mici

Şi turbinele eoliene pot asigura energie electrică bio. Cu toate că ele sunt mai folosite în parcurile eoliene, şi oamenii de rând încep să le folosească, considerându-le o bună alternativă la energia convenţională. Variantele de centrale eoliene pentru casă sunt foarte avantajoase deoarece se pot instala într-o mulţime de locuri precum în curte, în gradină, pe câmp sau la o cabană, chiar şi acolo unde nu există posibilitatea racordării la reţeaua naţională.

Produse din domeniul energiei verzi găsiţi pe esolar.ro iar cu moantarea lor vă ajută cei de la solar-service.ro

Share.

Un comentariu

Lasa un raspuns