Mureş – Târgu Mureş e cu adevărat verde cu ajutorul panourilor solare, a celor fotovoltaice, al turbinelor eoliene şi a centralelor pe peleţi

0
Panou solar termic cu tuburi vidate

Panou solar termic cu tuburi vidate

Centrul României, Târgu Mureş, se bucură de energie regenerabilă având un potenţial solar şi potenţial eolian ridicat. Astfel, energia solară poate fi valorificată sub forma energiei termice sau electrice cu ajutorul panourilor solare şi a panourilor fotovoltaice. În ceea ce priveşte energia eoliană, acesta ar putea cu uşurinţă să înlocuiască sursele de energie convenţională, singurul impediment în acest caz fiind instabilitatea vântului. Cei mai curajoşi şi încrezători dintre investitori au alocat fondurile dezvoltării afacerilor ce au la bază energia alternativă. Drept urmare, în judeţul Mureş există deja cel mai mare parc solar din România, întins pe 8 hectare de teren şi compus din 15 500 de panouri solare. Însă energia verde nu se rezumă la asta. Există şi alte moduri de a proteja mediul, precum folosirea centralelor pe peleţi.

Dacă vreţi să fiţi printre cei curajoşi ce contribuie la protejarea mediului înconjurător, folosind o energie curată, o puteţi face cu ajutorul panourilor solare, a celor fotovoltaice, al turbinelor eoliene şi a centralelor pe peleţi chiar în Mureş – Târgu Mureş.

Încălzire ecologică a apei cu panourile solare cu tuburi vidate

Prin intermediul propriilor panourilor solare cu tuburi vidate puteţi beneficia de energie termică gratuită. Dar gratuitatea nu este singurul avantaj. Sistemul de încălzire prin panouri solare s-a dovedit a fi cel mai ecologic. În plus panourile solare cu tuburi vidate sunt cunoscute pentru capacitatea lor de captare maximă a energiei solare, având un randament de apreciat pe tot parcursul anului.

Panouri electrice ş miniturbine eoliene pentru obţinerea energiei electrice într-un mod neconvenţional

Panouri fotoelectrice

Panouri fotoelectrice

Şi energia electrică poate fi obţinută într-un mod în care să nu dăuneze mediului, cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Acestea nu doar că sunt considerate a fi una dintre cele mai eficiente metode de înlocuire a surselor clasice de energie electrică. Odată cu ocrotirea mediului veţi contribui şi la scăderea valorii facturilor la electricitate. Panourile fotoelectrice sunt pentru orice anotimp, asigurând aportul de energie chiar şi iarna, când nevoia de lumină este mai mare. Un alt avantaj este faptul că eficacitatea panourilor fotovoltaice nu este afectată nici măcar de zăpadă, o simplă curăţare asigurându-le funcţionarea.

Centrale eoliene pentru rulote

Centrale eoliene pentru rulote

În ceea ce priveşte energia eoliană din Mureş, aceasta poate fi exploatată mai ales cu ajutorul miniturbinelor eoliene pentru rulote. Avantajul acestor miniturbine este faptul că sunt foarte uşor de instalat. De asemenea, în aceste cazuri, autonomia este asigurată pe termen lung datorită acumulării aproape continue de energie în timpul mersului. Ulterior acestă energie poate fi folosită pentru diferite aplicaţii.

Încălzire economică cu centralele pe peleţi

Dacă totuşi, pentru încălzire, sunteţi mai confortabili cu utilizarea unei centrale, aflaţi că centralele pe peleţi sunt o alternativă sigură şi performantă mai ales în cazul spaţiilor ample care depăşesc 700 mp.

Mai multe detalii, produse şi sfaturi găsiţi pe esolar.ro, iar de montaj se ocupă echipa solar-service.ro

 

Share.

Lasa un raspuns