Harta energiei alternative include şi judeţul Bacău prin investiţii în panouri solare, panouri fotovoltaice şi turbine eoliene

0
Panouri solare plane de vară

Panouri solare plane de vară

Judeţul Bacău este unul din judeţele din România în care investiţiile în energia verde nu întârzie să apară. Spre exemplu în energia solară s-a investit încă de acum doi ani printr-o centrală solară de mari dimensiuni, pentru prepararea apei calde. În ceea ce priveşte energia electrică, o premieră din ţară vizează judeţul Bacău. Este vorba de prima comună din judeţ şi din România iluminată cu ajutorul energiei solare, mai exact cu autorul panourilor fotovoltaice. În energia electrică din Bacău s-a investit şi prin turbinele eoliene, mai precis prin instalarea a 180 de eoliene în valoare de 1 miliard de euro. Deci, s-a dovedit, Bacăul e un loc propice pentru energia alternativă.

Dacă sunteţi din judeţul Bacău şi doriţi ca energia verde să facă parte în mod direct din viaţa dumneavoastră, puteţi achiziţiona cu încredere panouri solare termice, panouri fotovoltaice şi turbine eoliene.

Apă caldă cu panourile solare nepresurizate

Panourile solare plane de vară vă pot ajuta cu aportul de apă caldă pe toată perioada verii, dar şi primăvara şi toamna. Un mare avantaj al panourilor solare nepresurizate este faptul că sunt mult mai ieftine decât restul panourilor solare plane. Aceste panouri solare sunt simplu de instalat având o structură de aluminiu şi o greutate scăzută. Capacitatea rezervorului este de 200 de litri şi permite o temperatură de maxim 95 °C. Astfel toate activităţile zilnice ce presupun utilizarea de apă caldă pot fi făcute fără grija facturilor la gaz şi electricitate, apa fiind încălzită gratuit de soare.

Kitul fotovoltaic stand alone pentru independenţa ta energetică

Kit fotovoltaic stand alone

Kit fotovoltaic stand alone

Dacă vine vorba de partea electrică trebuie să ştiţi că energia electrică poate fi obţinută la fel de uşor şi dacă provine din surse nepoluante, care nu dăunează mediului înconjurător. Este vorba bineînţeles de panourile fotovoltaice. Astfel, dacă aveţi o cabană sau o rulotă şi nu doriţi să investiţi foarte mult în racordarea la reţeaua naţională, sau doriţi să aveţi călătorii reuşite, puteţi achiziţiona un kit fotovoltaic stand alone. În acest fel, în una sau două zile cu soare bateria va fi complet încărcată şi veţi putea folosi toate electronicele începând de la telefon până la laptop.

Instalaţiile eoliene silenţioase, pentru case şi rulote

Tot pentru nevoia de energie electrică pot fi folosite turbinele eoliene. Astfel dacă deţineţi o proprietate în afara oraşului şi doriţi electricitate, trebuie să ştiţi că instalaţiile eoliene casnice sunt soluţia optimă pentru aplicaţiile pe sol, dar şi pentru rulote. Achiziţionând o astfel de instalaţie eoliană puteţi să dispuneţi de electricitate la orice oră din zi şi din noapte. Un alt avantaj al acestui tip de eoliene este faptul că sunt foarte silenţioase, putând fi instalate şi în zone cu vecini.

Toate aceste produse şi multe altele din aceste categorii pot fi găsite pe esolar.ro, iar montajul şi instalarea acestor aplicaţii se poate face cu ajutorul solar-service.ro

Share.

Lasa un raspuns