Bateriile pentru stocare de energie solară şi eoliană oferă cu adevărat independenţă energetică

0
Baterii pentru stocare de energie solară şi eoliană

Baterii pentru stocare de energie solară şi eoliană

Cu toţii cunoaştem mulţimea de avantaje ale energiei solare şi ale investiţiilor în acest domeniu. Totuşi, există anumite detalii care trebuie luate în considerare pentru ca investiţia să fie optimă. Unul dintre acele detalii este stocarea energiei electrice acumulate. Acest lucru se poate realiza cu ajutorul  bateriilor pentru stocare de energie solară şi eoliană. Aceste baterii nu doar că stochează energia acumulată, dar şi asigură posibilitatea utilizării ei pentru o perioadă lungă de timp. În plus, energia solară este disponibilă numai când e soare, iar cea eoliană doar când bate vântul. Astfel panourile solare, cele fotovoltaice şi turbinele eoliene nu pot oferi necesarul de energie oricând. Însă dacă stochează energia atunci când acesta este suficientă, bateriile pot salva utilizatorii de neplăceri.

Bateriile pentru stocare de energie solară, pentru evitarea neplăcerilor

Toate sistemele de energie regenerabilă care nu sunt conectate la reţeaua naţională au nevoie de acumulatori sau baterii pentru stocarea energiei electrice acumulate. Cel mai folosit mod de stocare a energiei verzi sunt bateriile pentru stocare de energie solară şi eoliană care pot înmagazina energia electrică produsă, dar o pot şi pune la dispoziţia utilizatorilor pentru a o folosi atunci când sistemul fotovoltaic, sistemul solar sau cel eolian nu produce energie, spre exemplu în timpul nopţii sau în momentele când viteza vântului este prea mică pentru a pune în funcţiune turbinele eoliene.

Bateriile solare cu descărcare adâncă AGM

Bateriile din Gama Signature cu descărcare adâncă, bateriile solare AGM şi cele cu gel sunt disponibile oricând şi oricui în toate mărimile, având diferite oferte în funcţie de cerinţele financiare ale clienţilor. Ele pot elibera o mare cantitate de energie într-un interval de timp redus, suportând curenţi foarte mari. Acest tip de baterii nu necesită întreţinere şi suportă foarte multe cicluri de încărcare – descăcare.

Durata de viaţa a unor astfel de baterii pentru stocare variază între opt şi zece ani. Aceasta depinde de adâncimea de descărcare şi de temperatura de lucru.

Alegerea bateriei solare potrivite, în funcţie de necesităţi

Totuşi, când achiziţionaţi astfel de produse trebuie să luaţi în considerare şi dimensionarea corectă a capacităţii pentru o baterie de acumulatori care se realizează având în vedere puterea nominală a consumatorilor şi de diagrama de consum pentru intervale orare.

Astfel, dacă dispuneţi de posibilitatea amenajării unui sistem rezidenţial, fie el solar, fotovoltaic sau eolian, trebuie să ştiţi că există acumulatori special creaţi pentru dumneavoastră şi că trebuie să luaţi în calcul şi această variantă, înainte de a achiziţiona orice produse din domeniul energiei regenerabile.

Mai multe tehnologii verzi şi informaţii despre ele găsiţi pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns